Dagplejen er et kommunalt tilbud, hvor godkendte dagplejere i eget hjem tilbyder pasning af børn i alderen 0 til 2 år plus 10 måneder. Som hovedregel passer hver dagplejer 4 fultidsbørn og står til rådighed som gæstedagplejer for et 5. barn. Der er ansat cirka 125 dagplejere i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Den første i den måned barnet fylder 2 år plus 10 måneder overflyttes barnet til børnehave. Indskrivning til børnehave skal ske på Digital Pladsanvisning. Det er dagplejens målsætning i samarbejde med forældrene at give børnene en tryg og harmonisk opvækst, hvor det enkelte barns trives, læres, udvikles og dannes.
Der er ansat fem dagplejepædagoger i Ringkøbing-Skjern Kommune. To af dagplejepædagogerne er tilsynsførende. Tilsynet er en myndighedsopgave, hvor kommunen er forpligtet på at føre tilsyn hos dagplejerne for at sikre, at dagtilbudsloven efterleves.
De øvrige tre dagplejepædagoger yder den nødvendige støtte og vejledning i hverdagen til både forældre og dagplejere. Desuden koordineres og understøttes et fagligt fællesskab mellem dagplejerne i legestuerne.
Ringkøbing-Skjern Kommune ønsker at skabe helhed og sammenhæng i børnenes opvækst og udvikling fra 0 til 18 år. Der skal være en rød tråd i det liv, børnene oplever i kommunens dagpleje, dagtilbud og skoler. Derfor skal der i dagplejen arbejdes ud fra et fælles kommunalt børnesyn på børn og læring, hvor udviklingen af stimulerende og støttende læringsmiljøer prioriteres højt.
Pladsanviser Lone Skuldbøl
Telefon 99 74 14 49
Mail lone.skuldbol[mail]rksk.dk
Pladsanviser Camilla Johannessen
Telefon 99 74 12 25
Mail camilla.johannessen[mail]rksk.dk
Sekretær Malene Refstrup Andersen
Telefon 99 74 12 69
malene.refstrup.andersen[mail]rksk.dk
Sekretær Vibeke Ibsen
Telefon 99 74 12 87
Mail vibeke.ibsen[mail]rksk.dk
I Ringkøbing-Skjern Kommune er der tre dagplejepædagoger, der er organiseret decentralt, ansat i tre af dagtilbuddene. De tre decentrale dagplejepædagoger giver pædagogisk vejledning/sparring til dagplejerne i hele kommunen.
Der er to tilsynsførende dagplejepædagoger, der er organiseret i administrationen, og som fører tilsyn med dagplejerne i hele kommunen.
Dagplejepædagog Birgitte Rønne Kvartborg den Haan
Telefon 99 74 12 67
Mail birgitte.den.haan[mail]rksk.dk
Pædagogisk vejledning i områderne: Ringkøbing by, Hvide Sande, Højmark/Velling og Lem
Dagplejepædagog Hanna Schibsbye
Telefon 99 74 12 40
Mail hanna.schibsbye[mail]rksk.dk
Pædagogisk vejledning i områderne: Skjern, Tarm og Rækker Mølle
Dagplejepædagog Anja Vestergaard Dirksen
Telefon 99 74 13 52
Mail anja.dirksen[mail]rksk.dk
Pædagogisk vejledning i områderne: Videbæk, Vorgod-Barde, Spjald, Tim og Borris
Tilsynsførende dagplejepædagog Anna Marie Tranekær Jeppesen
Telefon 99 74 13 70
Mail rie.tranekaer[mail]rksk.dk
Fører tilsyn i områderne: Tim, Hvide Sande, Spjald, Videbæk, Vorgod-Barde, Borris og Rækker Mølle
Tilsynsførende dagplejepædagog Jonna Schou
Telefon 99 74 14 45
Mail jonna.schou[mail]rksk.dk
Fører tilsyn i områderne: Ringkøbing, Lem, Højmark, Skjern og Tarm
I den kommunale dagpleje er der 48 timers pladser til rådighed.
Forældre der har fravær i medfør Barselsloven har dog mulighed for at søge om en 30 timers plads i den kommunale dagpleje.
Retningslinjer for deltidspladser i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Åbningstiden er for de fleste af vore fultidsdagplejere fra klokken 6.30 til 16.30 mandag til torsdag og klokken 6.30 til 14.30 om fredagen. Dog højst 48 timer ugentlig. Tiden skal ligge indenfor dagplejerens åbningstid.
Der bliver inden start i dagpleje afholdt et kontaktmøde hos dagplejeren mellem forældre, dagplejer og dagplejepædagog.
Her har du/I mulighed for at stille spørgsmål til dagplejeren og dagplejepædagogen. Vi vil gerne høre lidt om netop dit/jeres barn, for derved at tilbyde en god og tryg start i dagplejen. På mødet aftales det desuden, hvad I skal medbringe i dagplejen.
Dagplejens vigtigste opgave er at fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse gennem trygge og pædagogiske læringsmiljøer, hvor legen er grundlæggende. Med et anerkendende børnesyn arbejder dagplejeren med at se, høre og forstå børnenes oplevelser samt inddrage børnene så meget som muligt i dagligdagens aktiviteter
Dagplejeren skal sørge for, at dagligdagen omfatter:
Du/I finder takster for en dagplejeplads her.
Der er mulighed for at søge økonomisk friplads, afhængig af den samlede husstandsindkomst.
Ansøgning kan hentes på www.rksk.dk/digitalpladsanvisning eller ved henvendelse til Borgerservice.
Dagplejepladserne tilbydes pr. den 1. eller den 16. i måneden.
Forældrebetaling opkræves månedsvis forud i 11 måneder, da juli måned er betalingsfri.
Der ydes søskendetilskud ved to eller flere søskende i kommunale eller private pasningsordninger. Der betales fuld pris for den dyreste plads og 50 procent for øvrige pladser.
Udmeldelse af dagplejen skal ske via Digital Pladsanvisning med 2 måneders varsel til den 1. eller den 16. i måneden.
Meld dit barn ud på Digital Pladsanvisning.
Barnevogn med godkendt sele samt fluenet og regnslag til barnevognen.
Skiftetøj og bleer. Aftal med dagplejeren hvilke ting der er praktiske af have med, for det er forskelligt i de enkelte dagplejehjem, hvad dagplejeren har brug for.
Forældrebestyrelsen i den enhed/helhed din dagplejer er tilknyttet har kompetence til at beslutte, en eventuel kostpolitik for børnene. Børnene får kost i den tid, de opholder sig i dagplejehjemmet, dog skal mælkeblanding og anden specialkost medbringes af forældrene.
Måltiderne er en hyggestund, hvor så mange af børnene som muligt spiser sammen. Alt efter alder, er børnene selv med til forberedelsen af måltiderne.
Som hovedregel forventes det, at børnene har spist morgenmad hjemmefra. Hvis børnene skal have morgenmad hos dagplejeren, skal de være mødt inden klokken 7.30.
I Den Kommunale Dagpleje er det ikke tilladt at ryge i dagplejehjemmet, når der passes børn. Lokaler der primært er indrettet som børnenes lege- og opholdsrum skal være røgfrie hele døgnet.
Hver enkel dagplejer er underlagt den alkoholpolitik der er i den enhed/helhed de er tilknyttet.
Vi har dagplejere ansat, som har hund eller kat. Hvis man som dagplejer har hund, skal der være mulighed for at lukke hunden ud i en hundegård, eller andet lokale, der ikke anvendes til børnene.
OBS! Hunde/katte må aldrig være alene sammen med dagplejebørnene. Der skal altid være en voksen til stede.
Er der børn, der ikke kan tåle hun eller kat, og det kan dokumenteres ved lægelig henvisning, vil vi gøre, hvad vi kan for at anvise en plads ud fra de behov.
Giver husdyrene anledning til problemer i hverdagen, er det vigtigt at kontakte dagplejepædagogen eller institutionslederen.
Når dagplejere færdes i trafikken med børn, skal følgende overholdes:
Når dagplejere skal køre i bil med børnene skal følgende overholdes:
Det er dagplejeren og en stedfortræder, der godkendes som fører af bilen. Stedfortræderen kan være dagplejepædagogen, lederen eller gæstedagplejeren.
Den enkelte dagplejer har et meget tæt samarbejde med de forældre, der dagligt kommer i hjemmet. Det er vigtigt, at både forældre og dagplejer føler sig godt tilpas og derved samarbejder omkring barnet. Forældrene kan trygt henvende sig til "deres" dagplejer eller dagplejepædagog om spørgsmål og problemer. Dagplejeren og dagplejepædagogen vil altid være behjælpelig, således at barnet får så tryg og harmonisk hverdag som muligt.
Ønsker forældrene en samtale med institutionslederen er det også muligt.
Dagplejeren modtager kun raske børn. Det er vigtigt at se på barnets almene tilstand. Et barn kan godt være for dårligt til at komme i dagpleje, uden at barnet har feber.
Bliver barnet syg i løbet af dagen, vil dagplejeren kontakte forældrene, så barnet kan blive hentet.
Det er vigtigt, at dagplejeren og gæstedagplejeren altid har et telefonnummer til forældrene.
Hvis barnet skal have medicin, kan dagplejeren i særlige tilfælde påtage sig at give det. Medicinen skal være lægeordineret, og der skal være skriftlig angivelse af, hvor meget medicin barnet skal have. Aftaler om medicin kan kun laves med dagplejepædagogen. Barnet må komme i dagplejen, når det kan følge de daglige rutiner samme med de andre børn.
Når din dagplejer har fravær, vil du få en notifikation fra app’en på din mobil. Her kan du se hvilken gæstedagplejeplads, vi kan tilbyde til dit barn.
Du skal besvare tilbuddet om en gæsteplads ved at trykke på JA TAK eller NEJ TAK for at give Morgenvagten besked om, hvorvidt du ønsker at benytte gæstedagplejeren eller ej.
Hvis du har valgt, at dit barn skal holdes hjemme, kan du ikke gøre perioden kortere og få gæstepladsen tilbage. Du kan dog frit forlænge din ”holdt hjemme” periode inden for gæsteplaceringsperioden.
Hvis du ønsker pasning de efterfølgende dage, skal du ringe til din dagplejepædagog i telefontiden som er, mandag - torsdag klokken 12.00 - 12.30 og fredag klokken 8.00 - 8.30.
Når din dagplejer er raskmeldt, vil du få en notifikation på din telefon med besked om, at din dagplejer er tilbage og klar til at modtage dit barn.
Hvis du vil være sikker på at få besked om din dagplejers fravær og tilbud om gæstedagpleje, er det vigtigt, at du har tilmeldt dig app’en i Digital Pladsanvisning, downloadet app’en i App Store eller i din Google Play butik samt slået notifikationer fra app’en til.
Vejledning til app'en "Dagplejen"
Hvis du har brug for at tale med morgenvagten, kan de træffes på telefonnummer 99 74 13 30.
Mandag - torsdag mellem klokken 6.00 - 7.00 og 12.00 - 13.00.
Fredag mellem klokken 8.00 - 8.30.
Ringkøbing-Skjern Kommune tegner ikke børneulykkesforsikring, derfor skal forældrene selv tegne en ulykkesforsikring for deres barn.
Hvis et barn er så uheldig at forvolde skade på et andet barn, er det barnets familieforsikring, der skal dække omkostningerne.
Dagplejeren har tavshedspligt. Ved tavshedspligt forstås, at dagplejeren ikke må udtale sig til sin familie, venner, andre forældre og dagplejere om det kendskab man får til børnene og deres familier.
Overholdes tavshedspligten ikke, kan det være afskedigelsesgrund for en dagplejer. Tavshedspligten ophører ikke ved dagplejerens fratræden.
Dagplejeren har underretningspligt, som betyder, at der er pligt til at underrette, hvis der er kendskab til, at et barn fra forældre eller andre opdragere
I Ringkøbing-Skjern Kommune er der 11 daginstitutioner, der har tilknyttet dagplejere. Der er ligeledes tilknyttet dagplejere til Ringkøbing Dagtilbud.
På daginstitutionernes hjemmeside kan du under fanen "Dagpleje" læse mere om dagplejerene.
Borris Børnehus, Agervej 4, Borris, 6900 Skjern
Børnehaven Blomstergården, Nørlundvej 7, Vorgod-Barde, 6920 Videbæk
Børnehaven Gl. Kongevej, Gl. Kongevej 53A, 6920 Videbæk
Fredensgades Børnehave, Fredensgade 34, 6900 Skjern
Fresiahaven, Fresiavej 4, 6980 Tim
Højmark Børnehus, Adelvej 43, Højmark, 6940 Lem
Klittens Børnehus, Parallelvej 301, 6960 Hvide Sande
Lærkereden, Lærkevænget 1, Rk. Mølle, 6900 Skjern
Ringkøbing Dagtilbud, Søibergsvej 13, 6950 Ringkøbing
Solstrålen, Tarm, Lønhøjvej 38, 6880 Tarm
Spjald Børnehave, Blomstermarken 9, 6971 Spjald
Troldehuset, Lem, Kirkegade 46, 6940 Lem