24. april 2019

Byrådet vedtager 18 politikker

Byrådet vedtager 18 politikker

Med et nyt byråd følger ny vision og nye politikker. I aftes vedtog byrådet 18 nye politikker, der sætter mål og retning på alt fra ældreområdet til erhvervs- og turismeområdet

Efter en grundig og åben proces, hvor borgere, forenings- og erhvervslivet er blevet inddraget, har byrådet nu vedtaget de politikker, der skal gælde for de kommende fire år i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- De enkelte politikker sætter retning på de mål, kommunens medarbejdere skal arbejde hen imod, og de ønsker, vi som politikere har for kommunen. Derfor har det været vigtigt for byrådet, at de nye politikker har rod i debat og dialog med kommunens borgere og virksomheder, siger borgmester Hans Østergaard.

Af samme grund er alle politikker blevet til med inddragelse af en lang række interessenter.

Ældrepolitikken blev eksempelvis debatteret sammen med omkring 85 borgere, der tog imod invitationen til et borgermøde på AktivitetsCenter Skjern. Børne- og Familiepolitikken er blevet til efter drøftelser med bestyrelsesmedlemmer for kommunens skoler og dagtilbud. Handelspolitikken – der er den første af sin art i Ringkøbing-Skjern Kommune – er blevet til i samspil med kommunens byer. Og listen fortsætter.

- Vi er utrolig taknemmelige for de mange input, vi har fået undervejs. Både på de mange møder rundt om i kommunen, men også da byrådet i januar tog rundt i kommunen med Politikkaravanen og præsenterede de næsten færdige politikker. Nu er politikkerne så godkendte. Næste skridt er at sætte handling bag de mange ambitiøse målsætninger, siger Hans Østergaard.

I alt 18 politikker blev vedtaget på byrådsmødet i aftes. Alle de nye politikker kan læses på kommunens hjemmeside.