29. april 2019

Tid til årets gåtur for kvinder

Tid til årets gåtur for kvinder

Ladywalk er blevet kaldt Danmarks største motionsevent kun for kvinder. Og Ladywalk’en er på alle måder for kvinder. For med det erklærede formål at samle penge ind til forskning i kvindesygdomme, donerede Ladywalk sidste år 400.000 kr. til Endometriose Foreningen og 800.000 kr. til Hjerteforeningen specifikt til forskning i hjerte-kar-sygdomme efter svangerskabsforgiftning.

Med et deltagerantal på over 40.000 i hele landet har Ladywalk dermed formået at skabe en oplevelse, som kvinder samles om, år efter år – og en oplevelse som indirekte gavner nogle af de kvinder, der døjer med typiske kvindesygdomme. Igen i år støtter Ladywalk Hjerteforeningen og derudover også Psykiatrifonden.

Mandag den 27. maj 2019 kl. 18.30 går det igen løs, når Ladywalk for 4. år i træk skydes i gang i Tarm. I 13 andre byer fordelt rundt i hele landet vil tusindvis af andre kvinder ligeledes gå en aftentur i den gode sags tjeneste. Hvert sted er der indtegnet ruter på hhv. 7 og 12 kilometer, og deltagerne kan frit vælge, hvilken rute, de vil gå.

- Hvis man undervejs på ruten finder ud af, at man ikke kan holde til at gå de 7 kilometer, er der mulighed for, at man kan krydse tilbage til mål, siger Lone Bech, koordinator for Ladywalk på Sundhedscenter Vest.

Hun understreger, at ruterne er lavet, så de fleste har mulighed for at være med, og peger på, at formålet ikke er at komme først – bare at være med.

For at være med i Ladywalk’en lægger deltagerne 140 kr. For det beløb får man en rygpose med indhold, der inkluderer et stykke frugt, en energibar og en flaske vand. Derudover får man en T-shirt, en uforglemmelig oplevelse sammen med familie, veninder og kolleger i den smukke natur omkring Tarm by og Skjern Ådalen – og man støtter den gode sag.

- Vi er i fuld gang med tilmeldingerne til Ladywalk i Tarm og håber, at endnu flere kvinder fra lokalområdet har lyst til at deltage i år. I 2018 slog vi rekord med 4002 deltagere, men vi har plads til mange flere, siger Lone Bech.

Tilmeldingen foregår på www.ladywalk.dk, hvor man kan tilmelde sig individuelt eller som hold.

 

FAKTA:

Du kan tilmelde dig Ladywalk som enkeltperson eller som et hold på mindst 11 personer. Holdet kan være dine gode kolleger, naboer, søstre, kusiner, gamle klassekammerater, dem du mødes med i foreningslivet eller andre.

Prisen pr. deltager er 140,- 
Ved eftertilmelding på dagen er prisen dog 175,- 

Ladywalk har eksisteret siden 2001 og finder altid sted den sidste hverdagsmandag i maj. I år er det mandag den 27. maj.