16. april 2020

Dronningens fødselsdag fejres med en sød hilsen

Foto fra Fjordparken i Ringkøbing, der har sikret tilladelse til, at vi bruger det.

85 kagekoner med ”Tillykke – 80 år” sirligt tegnet op i glasur. Det var hvad ordren fra byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune lød på til kommunens fem bagermestre forud for dronning Margrethes 80 års fødselsdag i dag.

For nok har dronningen aflyst festlighederne omkring den runde dag på grund af coronakrisen, men på plejehjem, ældrecentre og bosteder i Ringkøbing-Skjern Kommune sidder beboere, der efter adskillige uger uden besøg af hverken familie, foredragsholdere eller besøgsvenner nok kunne ha’ brugt lidt festlig stemning og adspredelse i form af karet-tur og gallamiddag på tv.

Dronningen har i forbindelse med aflysningen af fødselsdagsfestivitassen bedt om, at man sender eventuelle blomsterhilsener til de mange ældre og sårbare borgere, der på grund af coronakrisen i øjeblikket er isolerede og må undvære samvær med deres kære.

Derfor har byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune også besluttet at fejre majestæten ved at sende fødselsdagskage til beboere og ansatte på plejehjem, ældrecentre og bosteder i hele kommunen.

- Vi ved, at mange af vores borgere på bosteder, ældrecentre og plejehjem er royale og holder meget af dronning Margrethe. Og vi havde lyst til at forsøde deres tilværelse en lille smule i de her mildest talt usædvanlige tider, forklarer borgmester Hans Østergaard.

Han peger på, at de seneste uger har været lange for beboere på kommunens centre:

- Det har været hårdt for os alle, men vi andre har trods alt kunnet tage ud i naturen, handle købmandsvarer og holde kontakt til vores nærmeste via moderne teknologi. Den mulighed har de ældre eller borgerne på bostederne ikke haft i samme grad. Desuden kan vi se, at bagermestrene – ligesom så mange andre mindre, liberale erhverv, har haft en hård tid, så derfor har vi valgt at lægge ordren hos dem frem for at bede vores eget køkken, Åkanden, om at bage kagerne.

De i alt 521 beboere på kommunens plejehjem, ældrecentre og bosteder fik sammen med deres personale kagekoner fra Bageren i Skjern, Bachs Bageri i Tarm, Kjers Brød i Videbæk, Hvide Sande Bageri og Ejvinds Bageri i bl.a. Ringkøbing.