16. april 2021

Frisk luft og fællesskab er hovedingredienserne i dette års Sundhedsuge

Frisk luft og fællesskab er hovedingredienserne i dette års Sundhedsuge

”Der er dømt ude – vi ses i naturen,” sådan lyder arbejdstitlen for dette års sundhedsuge, der byder på et varieret program med alt fra snitteworkshop inkl. overnatning, zumba under trætoppene, cykelture i det fri til lokalhistorisk vandring med røverhistorier fra gamle dage.

- I år gav det sig selv, at der skulle være et udendørs tema. Vi mærker en efterspørgsel på inspiration og anledninger til at komme mere ud efter et corona-år, hvor mange har mærket den positive effekt af frisk luft og fællesaktiviteter i naturen, siger Trine Bloch Burmølle, der er udviklingskonsulent ved Sundhedscenter Vest, hvor hun er en af hovedkræfterne bag den årligt tilbagevendende Sundhedsuge i uge 17.

Årets program er et af de mest varierede i Sundhedsugens historie, og det skyldes, at lokalsamfund, foreninger og institutioner har budt ind fra Fjelstervang i øst, Hvide Sande i vest, Hoverdal i nord og Tarm i syd.

- Jeg vil gerne give en kæmpe cadeau til de mange arrangører, der har tænkt kreativt og lavet nogle virkeligt fine arrangementer. Jeg vil vove den påstand, at det er umuligt ikke at blive fristet, når man ser programmet, siger Trine Bloch Burmølle fra Sundhedscenter Vest.

Hele programmet, der består af både åbne og lukkede arrangementer kan ses på: www.sundhedscenter-vest.rksk.dk/sundhedsuge

Bemærk, at nogle arrangementer har begrænset deltagerantal og kræver tilmelding af hensyn til coronasituationen.

Send videohilsen med sangønske
Også Kulturskolen byder ind med et arrangement, der styrker fællesskabet. På skolens Facebookside streames der mandag den 26. april klokken 18.30 Fællessang i Naturens Rige. Forlægget er det kendte fællessangsformat med Philip Faber, der har bragt mange sammen – hver for sig – til tonerne af kendte og knap så kendte melodier.

- Det er blevet meget tydeligt, hvordan musik kan bringe os sammen, og i Kulturskolen vil vi gerne byde ind med det samme i lokal målestok, siger Preben Frederiksen, Kulturskoleleder.

Lige som man er vant til fra tv, vil sangene være tekstet til livestreamingen. Men til forskel fra DR-formatet, kan alle være med til at præge aftenens sangvalg:

- Vi synes, det kunne være sjovt, hvis alle, der har lyst, sender os en lille videohilsen, hvor de kort præsenterer sig selv, deres forening, deres lokalområde eller noget helt syvende og ønsker en sang. Det vil vi krydre liveudsendelsen med, og vi håber på rigtigt mange ønsker, siger Preben Frederiksen.

Videohilsenerne skal sendes via platformen www.wetransfer.com til preben.frederiksen[mail]rksk.dk

De skal være fremme senest onsdag den 21. april kl. 15.00, så Kulturskolens værter har tid til at udvælge og øve melodierne.

Se mere om Fællessang i Naturens Rige på Kulturskolens hjemmeside