20. april 2022

Nye boliggrunde til salg i Ringkøbing

Nye grunde til salg i Rindum Mølleby

Fra næste uge bliver det muligt at byde på en kommunal byggegrund til drømmehuset i Rindum Mølleby i Ringkøbing. Ringkøbing-Skjern Byråd besluttede i aftes at udbyde 15 nye byggegrunde til salg til en mindstepris på 425 kroner pr. kvadratmeter.

De 15 grunde i Rindum Mølleby varierer i størrelsen fra ca. 800 til 1.300 kvadratmeter. Grundene udbydes til salg i annoncer i lokalavisen og på kommunens hjemmeside i næste uge med en udbudsfrist til torsdag den 12. maj kl. 12. Prisen er inklusiv moms, men eksklusiv udgifter til tilslutning til forsyningsselskaber.

Attraktivt område for børnefamilier

-Mange vil gerne bo i Ringkøbing by – ikke mindst børnefamilier. Så vi er glade for, at vi nu kan tilbyde nye byggegrunde til salg i et af byens attraktive kvarterer, siger borgmester Hans Østergaard. Han regner med, at der hurtigt kommer gang i salget.

-Vi har næsten ikke flere ledige kommunale byggegrunde i byen. Der har på det seneste været stor interesse for grundene omkring Blæsenborg Allé i Ringkøbing. Faktisk er de resterende grunde bortset fra en enkelt allerede reserverede af interesserede købere, tilføjer borgmesteren.

De nye byggegrunde i Rindum Mølleby ligger i den nordøstlige del af Ringkøbing tæt på idrætscentret ROFI-Centret. Der er under fem minutter på cykel til daginstitution og skole plus et par minutter længere til den gamle købstads centrum og Ringkøbing Fjord.

Sådan er udbudsreglerne

Der er klare regler for salget af de nye kommunale byggegrunde.

- Som altid, når kommunen sælger bolig- og erhvervsgrunde, bliver grundene annonceret til salg på kommunens hjemmeside og i lokalaviserne. Så får alle interesserede mulighed for på lige vilkår at indsende bud på køb af en grund frem til budperiodens udløb, forklarer Conni Bülow. Hun er jurist i Ringkøbing-Skjern Kommune og står for salget af kommunale byggegrunde.

Aktuelt vil budperioden for grundene i Rindum Mølleby være fra tirsdag den 26. april til torsdag den 12. maj kl. 12.00. Alle indkomne tilbud åbnes og gennemgås umiddelbart efter budperiodens udløb, og grundene vil blive solgt til de højestbydende.

Conni Bülow gør opmærksom på, at grundene ikke kan reserveres før og under udbudsperioden.

- Men er der usolgte grunde efter udløbet af budfristen, kan de efterfølgende reserveres, forklarer hun.

Grundene kan som udgangspunkt reserveres i tre måneder, men man skal være klar til hurtigt at tage stilling til et køb, hvis der kommer andre interesserede købere. En køber må nemlig gerne komme med tilbud på en grund, selvom den er reserveret.

De nye grunde til salg kan ses her på www.grundsalg.rksk.dk. På samme side under boliggrunde til salg kan salgsbetingelserne hentes fra udbudsperiodens start i næste uge.

​​Fakta

De 15 nye kommunale byggegrunde i Rindum Mølleby varierer i størrelsen fra ca. 800 til ca. 1.300 kvadratmeter.

Mindsteprisen pr. kvadratmeter på de nye boliggrunde i Rindum Mølleby er 425 kroner. Prisen er inklusive moms, men prisen er eksklusiv tilslutning til el, vand, kloak og varme.