19. april 2022

Sundhedsuge med dans, skov og sjov

Sundhedsuge med dans, skov og sjov

Hverdagene går så let. Skolebørnene sidder ved skrivebordet eller computeren. Voksne sidder og sidder. Det kan som bekendt godt gå hen og blive lidt kedeligt. Men hvad skal man lige stille op, hvis man ikke har tid eller lyst til de helt store sportslige præstationer og udfoldelser?

Sundhedscenter Vest vil gerne give ideer og inspiration til at få mere sundhed og bevægelse ind i hverdagen, og derfor har de gennem flere år holdt Sundhedsuge i uge 17, hvor alle kan deltage.

- Vi bruger anledningen til at sætte ny fokus på sundhed i hverdagen, og i år er overskriften Natur og Sundhed, siger Trine Burmølle, Sundhedscenter Vest.

Hun har besøgt forskellige steder i kommunen, hvor natur og sundhed mødes, for at blive klogere på, hvad natur og sundhed kan gøre for hinanden. Trine Burmølle har blandt andet besøgt kræftrehabiliteringsforløbet i Skjern Birk Plantage. Forløbet er et tilbud fra Sundhedscenter Vest og rummer mulighed for at deltage i forskellige typer træning, café-samvær og undervisning om relevante emner. En del af den træning, som tilbydes deltagerne, er træning i naturen.

Karen, som er instruktør på holdet, fortæller om træning i naturen:

-Vi får meget forærende herude. Deltagerne får snakket med hinanden, og tiden går bare så hurtigt, når vi er i skoven.

Inspireret af dyrene

Da årets temaet er natur og sundhed, er et af årets initiativer fra Sundhedscenter Vest også en lille dans og film, som alle opfordres til at deltage i:

- Det er en dans med få trin, som er inspireret af dyrenes dans i naturen. Vi har fået lov at låne sangen Stråle, Tåre, Dråbe af musiker Jonas Petersen fra Hymns From Nineveh. Så det er bare med at tage fat i din arbejdsplads, din skoleklasse, aktivitetscentret eller dig selv, danse trinene til musikken og filme det. Når I så sender det ind til os, klipper vi det sammen, så vi får en film fyldt med dansende børn, unge og ældre – den glæder vi os til at se, siger Trine Burmølle.

Dansen er dog ikke Sundhedscentrets eneste tiltag i år. Den 29. april og frem til den 1. maj bliver der sat en ny Wild West Walk’n’Run rute op i Hoverdal. Ved at følge de opstillede røde flag i plantagen får man en rute på cirka fem kilometer, der går uden for de sædvanlige stier og dermed giver en helt ny oplevelse:

- Først dagen før får man at vide, hvor ruten vil ligge i plantagen, og til aften den 1. maj tages flagene ned, så det er bare med at komme ud og prøve ruten af, mens den er tilgængelig, opfordrer Trine Burmølle.

De to tiltag fra Sundhedscenter Vest skal ses som inspiration til hverdagen. Hvert år deltager institutioner, arbejdspladser, foreninger og private også i sundhedsugen på den måde, at de selv iværksætter forskellige lokale tiltag. Et af de tiltag, som virkelig har haft effekt, er hos en børnehave, hvor de har indført en ugentlig gang morgen motion, da de i en sundhedsuge oplevede, hvor godt det var for børnene at komme i gang med dagen ved at bevæge sig.

 

FAKTA

  • Vil du og din kolleger, elever, børn deltage i fællesdansen, kan I møde op ved FDF-huset i Fjelstervang mandag den d. 25. april kl. 10.30. Man kan også selv øve, danse og filme derhjemme. Optag 1,5-2 minutter af dansen og send jeres film til sundhedsuge@rksk.dk senest mandag d. 2. maj 2022.
  • Læs meget mere om sundhedsugen på www.sundhedscenter-vest.rksk.dk