20. april 2021

Træning i naturen for seniorer

Foto fra Sundhedscenter Vest/Lene Brodde.

Uge 17 i Ringkøbing-Skjern Kommune er lig med Sundhedsuge. Og med afsæt i Sundhedsugen inviterer Sundhedscenter Vest og aktivitetscentrene i Ringkøbing-Skjern Kommune nu alle interesserede seniorer ud i naturen til en times gratis og let fysisk træning hver uge frem til august.

Træningen starter op i næste uge, og håbet er, at der vil være tilbud om sundhed i naturen i hhv. Ringkøbing, Skjern, Tarm, Hvide Sande og Videbæk sommeren igennem:

- Vi har sikret træningen i naturen i alle fem centerbyer i Sundhedsugen, men vi er stadig på udkig efter flere frivillige, og særligt nogen, der vil stå for træningen i Hvide Sande og Videbæk efter uge 17, fortæller koordinator i Sundhedscenter Vest, Lene Brodde.

Hun opfordrer derfor eventuelt interesserede til at byde ind – også selvom man måske ikke kan forpligte sig til at stå for træningen hele sommeren, for jo flere man er om opgaven des bedre.

Lene Brodde understreger, at alle seniorer er meget velkomne til at være med i den lette fysiske træning i naturen, men tilføjer, at deltagerne skal være mobile nok til at kunne færdes i naturen uden støtte.

Desuden opfordrer hun til, at man møder op iført behagelig beklædning og fastsiddende fodtøj, der passer til vejrforholdene.

- Vi ved, at kombinationen af socialt samvær, frisk luft og fysisk bevægelse er en rigtig god opskrift på livskvalitet, så jeg kan kun opfordre alle interesserede til at møde op og være med – og til at tage deres nabo med under armen, siger Lene Brodde.

I Sundhedsugen vil der være træning på følgende tidspunkter og steder:

Ringkøbing: Mandag d. 26. april kl. 10.00 i Hundeskoven, Kærbyvej.

Tarm: Tirsdag d. 27. april kl. 13.30 i Tarm Kommune plantage, Englændergravene, Østermarksvej.

Videbæk: Onsdag d. 28. april kl. 10.00 i Anlægget, Bredgade.

Skjern: Onsdag d. 28. april kl. 14.00 i Skjern Birk Plantage, Skyggehusvej, p-pladsen ved skoven.

Hvide Sande: Torsdag d. 29. april kl. 10.00 ved Naturstiens p-plads, Fabriksvej.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig, man møder bare op.

Deltagelse er gratis frem til august, derefter kræver det medlemskab af aktivitetscentrene på 400 kr. pr. år.