24. august 2021

Covid-19 vaccinationer lukker ned i ROFI-Centret

colourbox

I takt med at alle borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune hen over sommeren har fået tilbud om at blive vaccineret mod Covid-19, er køen til vaccinationscenteret i ROFI-Centret i Ringkøbing blevet kortere – og efterhånden helt forsvundet.

Derfor lukker Hospitalsenheden Vest, der driver vaccinationscentrene under Region Midtjylland, ned for vaccinationscenteret i Ringkøbing efter den 10. september.

Derefter lukkes de øvrige vaccinationstilbud i Hospitalsenheden Vest, så der efter 30. september kun vil være ét vaccinationscenter tilbage i hospitalsenhedens optageområde, nemlig vaccinationscenteret i Herning.

”Vi er langt med vaccinationsudrulningen og de nuværende lokaler er nu ved at være for store til det behov, der er i den kommende tid. Samtidig skal lokalerne bruges til deres oprindelige formål, så der igen kan åbnes helt op for indendørs sports- og fritidsaktiviteter”, lyder det i en pressemeddelelse fra Hospitalsenheden Vest.

Her løftes også sløret for fremtidens vaccinationstilbud:

”Fremtidens vaccinationstilbud bliver i form af nye borgernære tilbud. Hospitalsenheden Vest har indgået aftale med Ringkøbing-Skjern Kommune om at gennemføre en prøvehandling, så borgerne i kommunen bliver de første til at modtage det nye tilbud. Dermed vil der fortsat være mulighed for at blive vaccineret i området, når der lukkes og slukkes ved Vaccination Ringkøbing i ROFI-Centret. Præcist hvordan det nye tilbud kommer til at se ud er endnu ikke helt klarlagt, men kunne for eksempel tage form som et udekørende tilbud tæt på borgerne eller en ny lokation i Ringkøbing”, skriver Hospitalsenheden Vest.

Ledige tider til vaccination

Vaccination Ringkøbing i ROFI-Centret bliver det første vaccinationssted, som lukker ned, efter at Hospitalsenheden Vest er nået i mål med masseudrulningen af vaccinationer.  

Ifølge hospitalsenheden er der i øjeblikket mange ledige tider på alle vaccinationssteder i Hospitalsenheden Vest, og dermed er det nu muligt at møde op uden tidsbestilling.

Derfor opfordres de borgere, der mangler at blive vaccineret, til at gøre brug af tilbuddet, inden vaccinationscentret lukkes.

På Region Midtjyllands hjemmeside ligger en oversigt over, hvornår det er muligt at møde op uden tidsbestilling: https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/vaccination-mod-covid-19/