27. august 2021

Parat-til-start møde om Videbæks fremtid

Skyfish

Det er knap to år siden, at Ringkøbing-Skjern Kommune den 1. oktober 2019 holdt opstartsmøde på den nye helhedsplan for Videbæk.

Siden da har kommunen og engagerede borgere holdt workshops, indhentet ideer og arbejdet på at tematisere de indkomne forslag. Og nu er helhedsplanen politisk godkendt i byrådet og klar til at komme ud og arbejde blandt byens borgere.

Derfor inviterer Ringkøbing-Skjern Kommune og gruppen af lokale nøgleaktører og ambassadører nu til Parat-til-start møde på helhedsplanen.

På mødet, der afholdes på onsdag den 1. september kl. 18-20 i Videbæk Hallen, er alle meget velkomne – også byens yngste borgere:

- Helhedsplanen tegner omridset af hele byens fremtid, så vi håber meget, at børnefamilierne også vil tage sig tid til at komme og være med til at drøfte planen. Lige nu har vi ’kun’ 65 tilmeldinger, men til Kick Off-mødet var der over 200 fremmødte, og opbakningen fra alle grupper af borgere er vigtig, hvis planen skal kunne omsættes fra papir til virkelighed, siger Anne-Marie Bøgh, planlægger i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Netop for at sikre, at børnefamilierne har mulighed for at være med, er mødet planlagt til at slutte kl. 20, ligesom der er sørget for gratis børnepasning og -bespisning i hallen.

Inddrager hele byen

- Helhedsplanen består af seks overordnede temaer i og omkring Videbæk – temaer, som passer ind i den overordnede kommunale planlægning, og som derfor er ligetil at arbejde videre med. Dét videre arbejde håber vi meget på at inddrage hele byen i, fortæller Anne-Marie Bøgh.

Formålet med aftenen er ifølge Anne-Marie Bøgh, at sikre, ”at deltagerne går fra mødet med et klart billede af, hvilken retning deres by skal udvikle sig i, at de tænker ’Yes, det var en god oplevelse’ – og at mange af deltagerne er tilmeldt arbejdsgrupper”.

Samtidig vil jeg gerne sige, at selv om de fremmødte på Parat-til-start mødet vil blive opfordret til at deltage i arbejdsgrupper, så behøver man ikke være nervøs for at blive trukket ind i en arbejdstung, frivillig indsats, som man måske hverken har tid eller kræfter til, tilføjer hun.

FAKTA:

Parat-til-start møde om helhedsplanen for Videbæk, onsdag den 1. sept. kl 18-20 i Videbæk hallen

Program:

  • Velkomst v. nøgleaktører og/eller ambassadører
  • Kort introduktion til aftenen
  • Præsentation af helhedsplanen
  • Drøftelse ved caféborde – Her står ambassadørerne ved hver sit indsatsområde sammen med nogle af de lokale nøgleaktører - dét der er drøftes skrives ned på tavler

 

Deltagerne har mulighed for at gå rundt mellem cafebordene og høre om de enkelte indsatsområder

  • Beslutning af arbejdsgruppe - Deltagere tager stilling til om de vil i en arbejdsgruppe – og hvilke/hvilken gruppe de vil deltage i
  • Opsamling & den videre proces - og tak for i dag

Tilmelding: Af hensyn til forplejning (sandwiches til de voksne og pølser til børnene) bedes man senest tirsdag den 31. august tilmelde sig til Juliane Løndahl Hautorp på 99 74 11 15 eller juliane.hautorp@rksk.dk