11. august 2022

Et tilfælde af abekopper er bekræftet i Ringkøbing-Skjern Kommune

colourbox

Onsdag blev det bekræftet, at en person med tilknytning til den integrerede daginstitution Solstrålen i Videbæk er blevet smittet med abekopper.

Kommunen har været i kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, der efter samråd med Statens Serum Institut vurderer, at der er en begrænset risiko for, at ansatte eller børn på institutionen er blevet smittet. Abekopper smitter sædvanligvis kun ved meget tæt kontakt.

Ifølge sundhedsmyndighederne smitter abekopper først, når man udvikler symptomer. Børn og medarbejdere kan derfor fortsat være i institutionen, gå på arbejde og til fritidsaktiviteter, så længe de er raske og symptomfri.

Institutionen er onsdag aften blevet rengjort grundigt, og kommunen har i en skrivelse til ansatte og forældre til børn i daginstitutionen anbefalet, at man de kommende uger er ekstra opmærksom på sygdomstegn.

Ifølge sundhedsmyndighederne er ”almen sygdomsfølelse og kulderystelser, feber, hovedpine, muskelsmerter og træthed” blandt symptomerne på abekopper.

Herudover vil patienten ofte få hævede kirtler f.eks. på halsen, i lysken eller i armhulen, ligesom der udvikles udslæt.