28. august 2018

Flagdag markeres på Rådhuset

Flagdag markeres på Rådhuset

For 10. år i træk hædrer det officielle Danmark de personer, der har været udsendt på en mission på fædrelandets vegne. Det gøres ved at hejse Dannebrog på alle offentlige bygninger på den officielle flagdag for udsendte den 5. september.

I Ringkøbing-Skjern Kommune har borgmester Hans Østergaard inviteret veteraner, veteranforeninger og pårørende samt hermed også alle andre interesserede borgere i kommunen til en ceremoni ved flagstangen foran Rådhuset i Ringkøbing den 5. september kl. 17.00 i anledning af den officielle flagdag for Danmarks udsendte.

- For det officielle Danmark er flagdagen en anledning til at udtrykke anerkendelse af den fremragende og professionelle indsats, som Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder. I Ringkøbing-Skjern Kommune vil vi naturligvis også gerne sige tak til vores mange lokale mænd og kvinder, der uselvisk har ydet en indsats på vegne af os alle, siger Hans Østergaard.

Formålet med den nationale flagdag, der blev introduceret i 2009 efter idé af Kosovo- og Afghanistan-veteranen Kim Eg Thygesen, er netop at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af regering, Folketing eller en minister.

Flagdagen omfatter således alle, der er eller har været udsendt fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, politi og Sundhedsvæsenet.

Programmet for ceremonien foran Rådhuset i Ringkøbing, er følgende:

• Borgmester Hans Østergaard byder velkommen og holder tale til kommunens veteraner

• Fællessang: Kong Kristian

• Nedlæggelse af krans og derefter ét minuts stilhed for Danmarks faldne

• Fællessang: Der er et yndigt land

Efter ceremonien er der kaffe og småkager samt øl og sodavand. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig, og alle er velkomne:

- Jeg håber, at rigtig mange borgere vil møde op og på en stemningsfuld måde være med til at hædre vores udsendte og veteraner. Det synes jeg, de har fortjent, siger Hans Østergaard.