26. august 2019

Kom til temaaften om fundraising

Colourbox-foto

Planer og projekt-idéer er der nok af i foreningslivet, men hvor skal pengene komme fra? Dét er tit det springende punkt, når gymnastikforeningen vil købe nye trampoliner, og til intens drøftelse, når foredragskassen i borger-/sogneforeningen er tom.

Derfor har Ringkøbing-Skjern Kommune og FrivilligVest sat sig for at hjælpe ildsjæle, foreninger og frivillige med at få styr på, hvordan man kan skaffe penge til sine projekter.

Og i samarbejde inviterer kommunen og FrivilligVest nu til temaaften om fundraising den 18. september kl. 17-21.00 på Vestjysk Gymnasium i Tarm.

Temaaftenen, hvor man opfordres til at tage ”en anden ildsjæl med under armen”, henvender sig til alle interesserede – herunder ikke mindste frivillige sociale foreninger.

Under overskriften ”Fundraising: Sådan skaffer du midler til dine projekter” er der både fortællinger og inspiration fra de helt nære, lokale projekter – og fra de lidt større projekter.

- Vi ved, at det ulmer med gode, gennemtænkte idéer og projektplaner i foreningslivet i kommunen. Temaaftenen er et forsøg på at hjælpe vores ildsjæle med at realisere nogle af de gode ideer og projekter til gavn for fællesskabet, siger Lotte Finnerup, landdistriktskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Også hos FrivilligVest har leder Susanne Rystok set et behov for hjælp til selvhjælp, når det drejer sig om – også ad utraditionelle veje - at skaffe midlerne til at få opstartet projekter drevet af frivillighed:

- Det hedder sig, at man skal tænke globalt, og handle lokalt. Med en lettere omskrivning gælder det også, når vi taler fundraising og mestring af projekter, at man nogle gange skal vove pelsen og spørge nogle af de helt store fonde om hjælp til de meget nære og lokale projekter, siger leder af FrivilligVest Susanne Rystok, og forklarer:

- Mange ildsjæle og foreninger har idéerne, men mangler måske det sidste mod til at kontakte en af de store fonde – eller til at kaste sig ud i crowdfunding. Der vil vi gerne skubbe på, så alle de gode idéer kommer ud at flyve.

Store tanker i lokale projekter

Temaaftenen starter med oplægget ”10 gode råd om fundraising” af Lotte Jensen, direktør i projektudviklings- og fundraising-firmaet Up Front Europe.

Herefter er der stationer, hvor man kan høre mere om – og stille spørgsmål til -  Trygfonden, DGI-puljerne, Nordea fonden, Velux fonden, Friluftsrådet, Naturkraft og lokale projekter fra bl.a. Rækker Mølle, Lydum og fra landsbylaboratoriet i Idom-Råsted. På ’markedspladsen’ vil der desuden være mulighed for at få en dialog med oplægsholderne, ligesom man kan høre mere om §18-puljen, LAG-midlerne (EU-midler til landdistriktsudvikling) og andre puljer.

Aftenen sluttes af med et oplæg af Michael Eis fra firmaet Boomerang om crowdfunding som et alternativ til traditionel fundraising.

Deltagelse er gratis, men man bedes tilmelde sig senest den 10. september på www.frivilligvest.dk eller på e-mailadressen annemette@frivilligvest.dk

Mere fundraising – og projektledelse

Ud over temaaftenen på VGT står FrivilligVest også bag en workshop om fundraising den 26. september kl. 17-20.30. Her kan man prøve kræfter med en konkret projektansøgning og få målrettet rådgivning om fundraising til det givne projekt. Tilmeldingsfristen til workshoppen er ligeledes den 10. september. Der er plads til 15 projekter á 2 deltagere, og pladserne bliver tildelt efter først-til-mølle princippet.

Endelig løfter FrivilligVest sløret for muligheden for, at frivillige ildsjæle fra foreningslivet kan gennemføre projektlederuddannelsen Mestring af Projekter fra november 2019 og frem til september 2020. Hold øje med www.frivilligvest.dk og FrivilligVest’s facebookside for yderligere information og for praktiske oplysninger om, hvordan man tilmelder sig.