29. august 2019

Kommunen klar med beredskab til fyrede fra Vestas

Colourbox-foto

Her til morgen har Vestas til Dagbladet Ringkøbing-Skjern oplyst, at virksomheden kommer til at sige farvel til omkring 90 medarbejdere på Vestas' nacellemontage på havnen i Ringkøbing. Kommunens Beskæftigelsesafdeling står klar med hjælp til de medarbejdere, der skal ud og finde nyt job. 

Årsagen skal ifølge Vestas findes i et dyk i efterspørgslen på det europæiske marked og en forventning om, at størstedelen af den fremtidige vækst i produktionen fremover finder sted uden for Europa.

Læs artiklen i Dagbladet Ringkøbing-Skjern her

Formand for Beskæftigelsesudvalget, Kristian Andersen, beklager udmeldingen, men fortæller samtidig, at kommunen er klar til at hjælpe de fyrede videre.

- Det er altid ærgerligt med den slags udmeldinger, ikke mindst for dem det går ud over. Samtidig er Vestas en af de største virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune, og hvis vi ser det over tid, så er det nogle gange gået op og andre gange ned. Derfor er det heller ikke første gang, at vi er i den situation, at der er nogle medarbejdere, der skal hjælpes videre. Det er vi klar til, og det skal nok lykkes. Som område er vi karakteriseret af en rekordlav ledighed og virksomheder, der vækster, og det betyder alt andet lige, at der er gode chancer for at finde et nyt job. Her håber jeg selvfølgelig, at områdets virksomheder er med på at sikre nogle gode jobs til de fyrede og holde dem i området, siger Kristian Andersen.

Det er forventningen, at Vestas i næste uge indleder forhandlinger med medarbejdernes fagforening omkring forløbet med afskedigelser. Herfra er kommunen også klar med hjælp, fortæller beskæftigelseschef Kim Ulv Christensen.

- Vi har et beredskab, der er klar til at træde i kraft, når vi oplever større fyringsrunder, som den Vestas nu melder ud. Her er vi klar med samtaler til dem, der ikke med det samme finder et nyt arbejde, ligesom vi allerede nu er i gang med at koordinere med kommunerne omkring os. Det er naturligvis en ærgerlig situation, men med beskæftigelsessituationen i området er der grund til at tro, at vi kan tage hånd om det på bedste vis, siger Kim Ulv Christensen.