24. august 2017

Vestjyske fodboldhold breder sig i Aarhus

Vestjyske fodboldhold breder sig i Aarhus

De unge flytter fra vest mod øst for at uddanne sig, men kapper ikke rødderne til hjemstavnen. Nu snører hold nummer to af eksilvestjyder fodboldstøvlerne i Aarhus og melder klar til kamp i serie 5 kombineret med hygge og tætte relationer til deres hjemstavnskommune, Ringkøbing-Skjern.

Casper Anton Nielsen, Mads Damsø og Peter Harpøth havde i længere tid været på udkig efter en fodboldklub at begynde i. De savnede både fodbolden og sammenholdet, som de kendte fra deres tidlige ungdomsår i Vestjylland. Valget faldt på Christiansbjerg IF, og aftalen blev, at de selv tog den fulde styring med holdet, som udelukkende består af spillere med en baggrund i Ringkøbing-Skjern.

Spillesættet er sponsoreret af Ringkøbing-Skjern Kommune, og modydelsen er, at holdet fremover optræder som ambassadører for Klub Eksilvestjyderne for unge fraflyttere, og er med til at udtænke og afvikle arrangementer for folk med samme baggrund som dem selv i studiebyen.

-  Vi vil super-gerne holde kontakten til de unge fraflyttere, og da vi allerede har rigtig gode erfaringer med at sponsorere et eksilvestjyde-fodboldhold i Aarhus, lå det lige for at bakke op om holdet, siger Margrete Sørensen, marketingkoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hun håber, at kommunen med tiden kan få lignende aftaler med andre hold inden for flere sportsgrene i de større studiebyer.

Baggrunden for kommunens store interesse for de unge fraflyttere er, at en undersøgelse har vist, at fire ud af ti, der flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune tidligere har boet i kommunen. Derfor har kommunen oprettet Klub Eksilvestjyderne, der indbyder medlemmerne til særarrangementer i studiebyerne og hjemme i kommunen og klæder dem på med viden om jobmuligheder og kvadratmeterpriser i kommunen.

Konkurrencementalitet og hygge-gen fylder lige meget
På det nydannede eksilvestjydehold giver alle den en skalle på grønsværen, men da holdet i første omgang er et hyggeprojekt, og adgangsbilletten til holdet er et tilhørsforhold til den vestjyske kommune, er det sportslige niveau af lidt svingende karakter.

- Når spillertruppen nu engang er mere glade for en kold bajer end at gå kold i en kondi-bip-test, kan jeg ikke være andet en tilfreds med udsigterne til at kæmpe videre i serie 5, udtaler den ene træner, Mads Damsø, og suppleres af sin sammensvorne, Casper Anton Nielsen:

-Ja, det er fedt at kunne kæmpe med i alle sæsonens 10 kampe, uden at blive kørt midt over hver gang.

Begge trænere er dog enige om, at en oprykning til serie 4 selvfølgelig er målet, men de har ikke travlt med at nå det. Sammenholdet betyder mest, og det er også det, der værnes om. Kanotur, en varm grill og champions league-aftener hjælper til at ryste truppen sammen.

Et godt grin betyder meget mere end et godt mål, kan de hurtigt tale sig frem til, inden Peter Green Harpøth fra sidelinjen tilføjer:

- Men altså kun de dage hvor vi ikke scorer.

Selvom holdet er et lukket hold, er alle glade, vestjyske tilflyttere velkommen til at ansøge om optagelse, men deres papirer og meritter vil naturligvis blive gransket nøje inden en eventuel prøvetræning.

Lederteamet på eksilvestjydeholdet 
Casper Nielsen // Ringkøbing // 29 år
Træner og holdleder for CIF. Studerer lige nu på Aarhus Universitet. Religionsvidenskab og Samfundsfag, med henblik på at blive gymnasielærer. Skal skrive speciale efter ferien.

Mads Damsø // Ringkøbing // 29 år
Træner og Holdleder for CIF. Blev sidste sommer færdig med Litteraturhistorie på Aarhus Universitet og har sidefag i Journalistisk formidling.

Peter Green Harpøth // No // 29 år
Ansvarlig for sociale arrangementer for CIF, så som fester og andre ture. Senest var de ude at bowle. Peter arbejder som salgskonsulent for firmaet Gamma Team A/S.