2. august 2018

Nu åbner det mobile borgmesterkontor i Bork

Nu åbner det mobile borgmesterkontor i Bork

Borgmester Hans Østergaard glæder sig til endnu en gang at rykke ud af Rådhuset i Ringkøbing for at møde borgerne på deres hjemmebane.

Det sker, når det mobile borgmesterkontor onsdag den 15. august åbner i Bork.

I det sydvestligste hjørne af kommunen vil borgmesteren endnu engang invitere lokale borgere på en kop kaffe og en snak om stort og småt kl. 13-18.

- Mange mennesker har en fornemmelse af, at politikere måske er lidt fremmedgjorte overfor den dagligdag og virkelighed, de lever i – ikke bare her i kommunen, men også på landsplan. Derfor har jeg gjort det til en prioritet at komme ud i alle hjørner af kommunen og møde folk der, hvor de bor, siger borgmester Hans Østergaard.

Han har tidligere afholdt åbent borgmesterkontor i Hoven og Hee, og har planlagt at fortsætte sin tur rundt i kommunen igennem hele sin borgmesterperiode.

- Ringkøbing-Skjern Kommune er Danmarks geografisk største kommune og for nogle kan det måske virke både langt og besværligt at komme til Rådhuset i Ringkøbing for at få en snak med deres borgmester. Derfor har jeg besluttet at komme ud til dem, forklarer Hans Østergaard. Han tilføjer:

- At jeg denne gang kommer kørende i kommunens nye el-bil, er blot for at understrege, at vi mener det alvorligt, når vi i Ringkøbing-Skjern Kommune siger, at vi satser på bæredygtig energi. Og så er det for at fremhæve vores ambitiøse Energi2020-Strategi om at være 100 procent selvforsynende med vedvarende energi allerede i 2020.

Udover at promovere el-bilen og kommunens grønne omstilling bunder ideen om at rykke borgmesterkontoret ud i landsbyer på kryds og tværs af kommunen over de kommende måneder og år i borgmesterens ønske om at være lettere tilgængelig og i et ønske om at inddrage alle borgere i kommunens beslutninger og politikker.

- Og ingen emner er for store eller for små til en snak i det åbne borgmesterkontor, siger Hans Østergaard, der håber på et godt fremmøde blandt lokale borgere – også i Bork, hvor Bork Kro lægger hus til det mobile borgmesterkontor.

- Jeg har haft nogle rigtig gode snakke med folk de gange, vi har haft mobilt borgmesterkontor i Hoven Hallen og i den gamle Stationsbygning i Hee.

Programmet for besøget i Bork er endnu ikke helt på plads, men traditionen tro vil borgmesteren og kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen bruge formiddagen på besøg hos lokale virksomheder, mens eftermiddagen vil være reserveret til de borgere, der kommer for at få en snak. 

Ud over borgmesteren og kommunaldirektøren vil en række administrative medarbejdere også være klar til at give råd og vejledning om emner som fritid og kultur, lokalplanlægning og landdistriktsudvikling.

 

FAKTA:

Det mobile borgmesterkontor rykkede for første gang ud den 7. maj – dengang til cafeteriet i Hoven Hallen.

Den 6. juni var der åbent borgmesterkontor i Hee Gl. Stationsbygning.