30. juli 2018

Klub Eksilvestjyder på hjemmebane i Bork

Klub Eksilvestjyder på hjemmebane i Bork

Arrangementer i Klub Eksilvestjyder for fraflyttere fra Ringkøbing- Skjern Kommune foregår typisk i de større studiebyer, når elitesportsklubberne fra kommunen spiller på udebane. Men torsdag den 2. august mødes 120 medlemmer af Klub Eksilvestjyder på hjemmebane til Bork Havn Musikfestival.

Martin Jensen, formand for Bork Havn Musikfestival, glæder sig over eksilvestjydernes opbakning til arrangementet ved Bork Havn Musikfestival: 

– Vi forestiller os, at Bork Havn Musikfestival for manges vedkommende var en af deres første musikfestivaloplevelser, så det bliver en ”walk down memory lane,” når de mødes i Bork torsdag den 2. august, siger han

Klokken 14.45 begynder Klub Eksilvestjydernes særprogram med stand up med Kasper Gross, Mark Le Fevre og Frederik Rosgaard. Sidstnævnte er selv eksilvestjyde fra Tarm og er efterhånden ved at være et veletableret navn på den danske comedy scene. Herefter er der fællesspisning i ”Svineriet” inden det går løs med koncerter med blandt andre Benal, Sivas, Christopher og Carpark North.

- Rammerne er optimale for at eksilvestjyderne får netværket med hinanden, samt at de får en masse fælles musikoplevelser sat ind på kontoen, lyder det t fra Martin Jensen, der ser frem til at byde eksilvestjyderne velkommen.

Bork Havn Musikfestival sætter kommunen på landkortet
I 1979 kørte karrusellerne de første omgange ved den byfest, der senere udviklede sig til Bork Havnefestival og nu Bork Havn Musikfestival.

- Bork Havn Musikfestival har udviklet sig til en institution i Ringkøbing-Skjern Kommune og en begivenhed, som er med til at sætte kommunen på landkortet. Festivalen er årligt en garant for musik og fællesskab - noget som vi ved, de unge fraflyttere sætter stor pris på, siger Dorthe Frydendahl, bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

– Så vi glæder os mega-meget til at byde vores eksilvestjyder velkommen hjem på hjemmebane, fortsætter hun.

Kommunen satser på at opbygge relationer til de unge fraflyttere
En undersøgelse fra efteråret 2015 viste, at fire ud af 10, som flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune, har boet i kommunen tidligere - og at de primært flytter tilbage på grund af relationer til området.

 - Derfor giver det god mening at fastholde kontakten til vores fraflyttere, når de tager herfra for eksempelvis at studere, og det er netop formålet med Klub Eksilvestjyder, forklarer Dorthe Frydendahl, bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hun tilføjer, at klubben i dag tæller 685 medlemmer på landsplan, og at mellem 70-250 medlemmer deltager til de forskellige klub-arrangementer.

 FAKTA

Klub Eksilvestjyder er en gratis og uformel klub for folk, der tidligere har boet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 Som medlem af Klub Eksilvestjyder får man:

  • Invitationer til VIP-arrangementer til eksempelvis Skjern Håndbolds udebanekampe i studiebyer.
  • Nyheder og tilbud til events i Ringkøbing-Skjern Kommune f.eks. Bork Havn Musikfestival, vandsportsfestivalen WATERZ m.fl.
  • Løbende orientering om hvad der sker i Ringkøbing-Skjern Kommune.
  • Relevante jobopslag fra Ringkøbing-Skjern Kommune og de virksomheder, som ligger i kommunen.
  • Mulighed for at netværke med andre eksilvestjyder og erhvervsvirksomheder fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Klub Eksilvestjyder blev etableret i januar 2016, efter at en til- og fraflytteranalyse udarbejdet af Epinion viste, at flere end fire ud af 10, som flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune, tidligere har boet i kommunen.

Der er pt 685 medlemmer af Klub Eksilvestjyder. De er fordelt i alle de store uddannelsesbyer i Danmark.

Nuværende og kommende eksilvestjyder kan tilmelde sig Klub Eksilvestjyder via rksk.dk/eksilvestjyder