27. august 2021

Veteraner hædres med flag og ceremoni i Ringkøbing

Foto: Merete Jensen, Flagdag 2019

På flagdagen den 5. september hejses Dannebrog på offentlige bygninger, når Danmark hædrer de personer, der har været udsendt på en mission på fædrelandets vegne.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er veteraner, pårørende i kommunen og andre interesserede borgere inviteret til en ceremoni i anledning af flagdagen.

Ceremonien starter kl. 13.00 i Ringkøbing Kirke, hvor feltpræst ved Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland og sognepræst ved Staby Kirke, Jesper Wiborg Andersen, holder andagten.

Efter faneborg og andagt i kirken går veteraner, pårørende og interesserede borgere fra kirken til Hotel Fjordgaarden, hvor kommunen er vært ved et let traktement, og hvor borgmester Hans Østergaard vil holde tale til de udsendte.

På Fjordgården vil der traditionen tro også være fællessang, overrækkelse af Familienetværkets Børnemedalje og uddeling af diplomer til børn, der er nært knyttet til en person udsendt i international tjeneste.

- Aktuelle begivenheder har sat fokus på den store indsats, danske udsendte har ydet i Afghanistan og i andre af verdens usikre brændpunkter. For det officielle Danmark er flagdagen en anledning til at udtrykke anerkendelse af denne fremragende og professionelle indsats. Og i Ringkøbing-Skjern Kommune vil vi naturligvis også gerne sige tak til vores mange lokale mænd og kvinder, der uselvisk har ydet en indsats på vegne af os alle, siger borgmesteren.

Programmet for ceremonien i Ringkøbing-Skjern Kommune, er følgende:

  • Faneborg og andagt i Ringkøbing Kirke kl. 13.00
  • Gå fra Ringkøbing Kirke til Hotel Fjordgaarden
  • Borgmester Hans Østergaard byder velkommen og holder tale
  • Fællessang: I Danmark er jeg født
  • Overrækkelse af Familienetværkets Børnemedalje og uddeling af diplomer til børn
  • Mindre traktement
  • Afslutning med fællessang: Der er et yndigt land

Alle er velkomne. Af hensyn til forplejning bedes man  tilmelde sig til højtideligheden på telefon 99 74 14 20 eller e-mail charlotte.coles@rksk.dk senest tirsdag den 31. august kl. 12.00.

- Jeg håber, at rigtig mange vil komme og være med til at anerkende og takke vores udsendte og veteraner. Det synes jeg, de har fortjent, siger Hans Østergaard.

FAKTA:

Den nationale flagdag blev introduceret i 2009 efter idé af Kosovo- og Afghanistan-veteranen Kim Eg Thygesen. Formålet er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af regering, Folketing eller en minister.

Flagdagen omfatter således alle, der er eller har været udsendt fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, politi og Sundhedsvæsenet.