7. august 2018

Ringkøbing-Skjern Kommune får eksilvestjyde i praktik

Ringkøbing-Skjern Kommune får eksilvestjyde i praktik

En opredt seng på drengeværelset i Skjern og et praktikforløb hos kommunens afdeling for Udvikling, Erhverv og Turisme, der blandt andet huser kommunens marketing- og bosætningskoordinatorer, er, hvad det 27-årige medlem af Klub Eksilvestjyder, André Vang Andersen, har i vente de kommende tre måneder.

Til daglig bor André Vang Andersen i Aalborg, hvor han studerer sport- og eventmanagement - en professionsbacheloruddannelse med flere indlagte praktikperioder. Og faktisk er det ikke første gang, han vender kikkerten mod hjemstavnen for at finde en praktikplads. I efteråret 2016 var han i praktik i Ringkøbing Håndbold, hvor han bl.a. var med til skabe et arrangement for medlemmerne i Klub Eksilvestjyder i Aarhus.

André Vang Andersen har forsat stærke rødder i sin hjemby, Skjern, hvor det blandt andet er en fast tradition at mødes med gamle venner påskelørdag til sammenskudsgilde inden Andrés bror spiller op til dans på Pakhuset som den ene halvdel af duoen Mads og Simon.

- Jeg har været rigtig glad for min opvækst i Skjern, og jeg nyder at besøge familie og venner, når jeg er hjemme, siger André Vang Andersen, der også griber chancen for at spille lidt seriefodbold under praktikopholdet sammen med gamle venner og spillere, han tidligere har trænet.

- Da jeg blev præsenteret for Klub Eksilvestjyder fangede det straks min interesse, så da muligheden bød sig for at kombinere mit studie med kærligheden til min hjemstavn, slog jeg til med det samme, fortæller André Vang Andersen, hvis mor nu har redt sengen op for de næste tre måneder på hans gamle drengeværelse i Skjern.

Travle måneder forude
André Vang Andersens praktikophold startede lige på og hårdt den 1. august med et eksilvestjydearrangement til Bork Havn Musikfestival. De kommende 14 dage bliver han koblet på "Danmark Dejligst i Naturens Rige Festivalen," der afholdes på Bundsbæk Mølle lørdag den 18. august.

Efterfølgende står den på planlægning og koordinering af et eksilvestjydearrangement til vandsportsfestivalen WATERZ i Hvide Sande til september og herefter er fokus på eksilvestjydearrangementer med Skjern Håndbold og Ringkøbing Håndbold i studiebyerne når håndboldsæsonen går i gang.

- Jeg synes, det er et stærkt program, der er lagt for min praktikperiode, hvor jeg både får mulighed for at omsætte nogle af alle teorierne fra studiet og for at tage noget ansvar - jeg ser meget frem til de næste måneder, siger Andre Vang Andersen.

Kommunens marketingkoordinator, Margrete Møller Sørensen, glæder sig over, at André Vang Andersen har valgt at komme i praktik hos Ringkøbing-Skjern Kommune:

- Formålet med Klub Eksilvestjyder er at fastholde kontakten til de unge, når de flytter fra kommunen for at tage en videregående uddannelse, fortæller Margrete Møller Sørensen og forsætter:

- Vi er sikre på at André i løbet af de næste måneder vil kunne bidrage med en masse spændende tanker og vinkler på det forsatte arbejde med at få de unge til at flytte retur til kommunen efter endt uddannelse.

Fakta
Klub Eksilvestjyder er en gratis og uformel klub for folk, der tidligere har boet i Ringkøbing-Skjern kommune.

Som medlem af Klub Eksilvestjyder får man:

·         Invitationer til VIP-arrangementer til eksempelvis Skjern Håndbolds udebanekampe i studiebyer.

·         Nyheder og tilbud til events i Ringkøbing-Skjern kommune f.eks. Bork Havn Musikfestival,           vandsportsfestivalen WATERZ m.fl.

·         Løbende orientering om hvad der sker i Ringkøbing-Skjern kommune.

·         Relevante jobopslag fra Ringkøbing-Skjern kommune og de virksomheder, der ligger i kommunen.

·         Mulighed for at netværke med andre eksilvestjyder og erhvervsvirksomheder fra Ringkøbing-Skjern           Kommune

Klub Eksilvestjyder blev etableret i januar 2016 efter at en til-fraflytteranalyse udarbejdet af Epinion viste, at flere end fire ud af 10, som flytter til Ringkøbing-Skjern kommune, tidligere har boet i kommunen.

Der er pt 692 medlemmer af Klub Eksilvestjyder. De er fordelt i alle de store uddannelsesbyer i Danmark.

Nuværende og kommende eksilvestjyder kan tilmelde sig Klub Eksilvestjyder via

rksk.dk/eksilvestjyder