30. august 2021

Skilte viser vej gennem vejarbejdet i Søndervig

foto fra projektsiden

Det er lidt som i de gamle eventyr; man skal så grueligt meget igennem, før det hele trods alt ender rigtig godt.

I Søndervig har lokale borgere såvel som pendlere og sommerhusgæster tålmodigt holdt ud igennem længere tids vejarbejde for bl.a. at etablere rundkørsel og omfartsvej og for at forskønne og trafiksikre Houvig Klitvej.

Og nu er turen kommet til Lodbergsvej, hvor entreprenøren allerede i sidste uge gik i gang med et omfattende arbejde, der med tiden skal føre til en forskønnet og trafiksikret gennemfartsvej i Søndervig.

For ejere og lejere af de sommerhuse, der ligger vest for Lodbergsvej betyder anlægsarbejdet, der ud over forskønnelsen indbefatter etableringen af et afvandingsanlæg, at tilkørslen til sommerhusene bliver udfordret.

Følg skiltningen

Derfor har kommunens Vej- og Parkafdeling sat skilte op på Houvig Klitvej, så man både som ejer og lejer af sommerhusene bliver guidet den rigtige vej ind til sit sommerhus.

- Vi har udarbejdet en skilteplan over tilkørselsvejene til ejendommene vest for Lodbergsvej. Den vil blive tilpasset i forhold til, hvor og hvornår anlægsarbejdet foregår, forklarer Arne Madsen, vejtekniker i Ringkøbing-Skjern Kommunes Vej- og Parkafdeling.

Kommunens projektside for anlægsarbejdet vil ligeledes løbende blive opdateret. Her kan man bl.a. læse mere om etaperne for arbejdet. Projektsiden finder man på https://www.rksk.dk/om-kommunen/projektsider/vejprojekter-ved-soendervig

Håber på forståelse

I bestræbelserne på at mindske de gener, som lokale og besøgende i Søndervig kan få af vejarbejdet har Ringkøbing-Skjern Kommunes planlæggere - også i forbindelse med Lodbergsvej - inddraget den følgegruppe i Søndervig, der repræsenterer lokale og sommerhusejere samt udlejningsbureauerne.

- Formålet med følgegruppen er bl.a., at de løbende kan orientere os om, hvad der rører sig hos de interessenter, som de repræsenterer. Fra kommunens side vil vi gøre vores bedste for at tage fat på problemerne, så snart vi får kendskab til dem. Vi er jævnligt til byggemøde i byen og dermed til rådighed, hvis man har noget, man gerne vil drøfte med os på stedet, forklarer Anne Mette Kjær, planlægger i Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for Vej- og Plananlæg.

- Vi har forståelse for, at folk i sommerhusene bliver udfordret af vejarbejdet, og vi har da også forsøgt at undgå de allermest travle perioder. Men med forskønnelsen og opgraderingen af Lodbergsvej følger også en periode med vejarbejde, og det håber vi, at folk i lokalområdet har forståelse for, tilføjer Anne Mette Kjær.