22. august 2023

Vil du med til bal på slottet?

H.K.H. Prins Christian. Foto copyright: Franne Voigt/Kongehuset. Foto må kun bruges i forbindelse med omtale af prinsens 18-års fødselsdag.

I anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Christians 18-års fødselsdag, har Kongehuset bedt landets kommuner om hjælp til at invitere to lokale 18-årige fra hver kommune med til gallataffel på Christiansborg Slot søndag den 15. oktober.

Derfor skriver borgmester Hans Østergaard nu ud til alle 18-årige i Ringkøbing-Skjern Kommune og opfordrer dem til at fortælle kommunen, om de har tid og lyst til at komme i betragtning til en af kommunens to invitationer til gallataflet.

- Vi har sat en deadline for at melde sig som interesseret søndag den 3. september, hvorefter vi ved simpel lodtrækning vil vælge de to unge, som skal repræsentere Ringkøbing-Skjern Kommune på slottet. Det er en stor oplevelse at komme til gallataffel i Kongehuset, og har man lysten, skal man også have chancen for at være med. Derfor har vi valgt at trække lod blandt vores unge interesserede, siger borgmesteren.

Han tilføjer, at der vil være fælles transport til og fra København på dagen, ligesom kommunen kan være behjælpelig med at skaffe festtøj til arrangementet.

- De unge skal selv sørge for at komme til og fra en af de byer, hvor kongehusets busser samler op, men derudover ønsker vi ikke, at de unge skal stå med udgifterne til f.eks. at leje en lang kjole, en smoking eller et jakkesæt, siger Hans Østergaard.  

Unge, der er fyldt 18 år i tidsrummet fra den 16. oktober 2022 og den 15. oktober i år, vil modtage et brev fra kommunen via e-Boks. Her kan de klikke videre og udfylde en formuler, hvis de har lyst til at være med i lodtrækningen om at komme med til fejringen af Prins Christian.  

Dronning Margrethe er vært for gallataflet, der officielt starter med et glas champagne kl. 17.00 og afsluttes kl. 22.00.

”Gallataflet er Kongehusets hovedbegivenhed i fejringen af Prins Christian, og der er lagt op til en stor fest med festlig påklædning, middag og dans”, hedder det i henvendelsen til kommunerne fra Kongehuset.

Her fremgår det også, at de to unge fra kommunen skal være af forskelligt køn og skal være 18 år på dagen.

Navnene på de to vindere af lodtrækningen vil blive offentliggjort på sociale medier, ligesom de to unge vil blive kontaktet direkte af kommunen den 4. september.

Er man ikke blandt de to heldige, vil man ikke høre nærmere fra kommunen.

Invitationen til alle 18-årige i Ringkøbing-Skjern Kommune