18. december 2018

Glæde over Søndervig Feriepark-aftale

Glæde over Søndervig Feriepark-aftale

Netop den julegave vi havde set frem til, siger borgmesteren om politisk ok til badeland og 486 nye ferieboliger i Søndervig.

Mandag var erhvervsminister Rasmus Jarlov på lynvisit på den flade mark, hvor købmand Keld Hansen i 12 år har haft planer om at bygge et feriekompleks med badeland og 500 lejligheder.

Tirsdag formiddag kom så nyheden fra Christiansborg om, at forligskredsen bag planloven havde givet projektet sommerhusstatus - og dermed et endeligt ok til byggeriet af - ikke 500, men 486 ferielejligheder i Søndervig.

- Det er en rigtig god nyhed og en kæmpe lettelse, at det endelig er faldet på plads, lyder den umiddelbare kommentar fra borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard.

- Det er lige præcis den julegave, vi havde set frem til at få både i kommunen og hos folkene bag projektet. De har arbejdet hårdt for at få realiseret planerne om feriecenteret, og jeg har en fornemmelse af, at de glæder sig rigtig meget til at komme i arbejdstøjet og til at få taget det første spadestik, tilføjer han.

Sammen med viceborgmester Søren Elbæk overbragte borgmesteren derfor et par nye arbejdshandsker og en spade til netop det første spadestik til Keld Hansen, da de tirsdag eftermiddag tog til Søndervig for at ønske tillykke med projektet. For at symbolisere, at det er nordens største badeland, der om få år åbner der, hvor der i dag er flad mark, inkluderede lykønskningen desuden en pink badevest.

Keld Hansen var hurtig til at kvittere for lykønskningen:

- Det betyder uendelig meget for Søndervig og for hele kommunen. Med aftalen får vi endnu et af de fyrtårne, der gør, at vi som område bliver yderst interessant at besøge. Naturkraft er allerede en realitet, nu får vi ferieparken. Vi har i forvejen Hvide Sande, Søndervig, Vesterhavet, fjorden og klitterne. Så mangler vi kun Nationalpark Skjern Å.

Til spørgsmålet om, hvad den lange kamp for ferieparken har betydet, svarede han:

- Det har nogle gange været lidt op af bakke, men vi har bevaret optimismen. Der er gjort en kæmpe indsats, hvor særligt kommunen har været en god partner.

En kilde til vækst og udvikling
Allerede i 2015 gav regeringen grønt lys til ti kystnære forsøgsprojekter, herunder Søndervig Feriepark. Herefter banede 2016-revisionen af Planloven egentlig vej for byggeriet af Søndervig Feriepark, bortset fra, at den helt afgørende sommerhusstatus af feriehusprojektet manglede:

- Siden 2016 har en langsom proces med omplacering af sommerhusområder trukket den endelige godkendelse i langdrag, så det er meget glædeligt, at der nu endelig kommer en afgørelse, siger viceborgmester Søren Elbæk.

I sommer var han ude at skynde på særligt hans egne partifæller i Socialdemokratiet for at sikre en aftale, der kunne booste kystturismen i det vestjyske med milliardinvesteringen:

- Turismen er et af Ringkøbing-Skjern Kommunes fokusområder - og en kilde til vækst og udvikling i landdistrikterne. Det er et faktum, at vi er den fjerdestørste turistdestination i Danmark målt på overnatninger. Vi ser allerede et pres på de eksisterende sommerhuse, og med åbningen af Naturkraft i 2020 viser prognoserne, at vi kan forvente op imod 300.000 flere turister hvert år - også i skuldersæsonerne, tilføjer han.