19. december 2018

Håndbold og speed-dating til vestjyske unge på juleferie

Håndbold og speed-dating til vestjyske unge på juleferie

Et brag af en håndboldkamp mellem de forsvarende Danmarksmestre fra Skjern Håndbold og sidste års mestre fra Aalborg på hjemmebane i Skjern Bank Arena. Plus en pep-talk fra Erhvervsrådet og speed-dating med direktører fra et par af de absolut toneangivende virksomheder i kommunen.

Dét er det tilbud 175 unge vestjyder, der til daglig bor og studerer eller arbejder udenfor Ringkøbing-Skjern Kommune, har sagt ja tak til i forbindelse med deres juleferie i det vestjyske.

Arrangementet, der afholdes af Klub Eksilvestjyder under Ringkøbing-Skjern Kommunes bosætningskontor og i samarbejde med netop Erhvervsrådet samt Vestas og Gåsdal Bygningsindustri/Velux, afholdes på lørdag den 22. december og byder foruden glögg og æbleskiver, small-talk og julehygge på præsentationer af to af Danmarks førende virksomheder indenfor energioptimering og bæredygtighed på hver deres felt.

- Vi har jobs til de rigtige kandidater, og ser også gerne, at der blandt ansøgerne er nyuddannede vestjyder, der allerede har vist, at de er villige til at flytte for at få de rigtige muligheder. Derfor har vi valgt at stille op og møde de unge vestjyder til en snak om, hvad vi som verdensomspændende virksomhed med base i Vestjylland kan tilbyde – og hvad vi har af forventninger til ansøgere til vores ledige job, siger Tommy Rahbek Nielsen, Senior Vice President hos Vestas.

At de unge eksil-vestjyder netop har boet i kommunen anser Dorthe Frydendahl, bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune også som en klar fordel:

- Vi ved, at fire ud af ti tilflyttere har boet i Vestjylland før, og alt andet lige er det lettere at fastholde en god medarbejder hvis vedkommende falder godt til i kommunen. Her har en hjemvendt eksilvestjyde nogle fordele i forhold til relationer til familie og venner fra tidligere, siger Dorthe Frydendahl.

- Mange rejser væk for at tage en videregående uddannelse, og bliver måske hængende i byerne, fordi de ikke er helt klar over, hvilke job- og karrieremuligheder, der findes for dem selv og for deres partner i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi vil gerne tiltrække unge familier – også blandt de højtuddannede karrieremennesker, så derfor vil vi gerne vise dem, at der er masser af muligheder hos virksomheder i lokalområdet. De er f.eks. med helt fremme, når det gælder innovation og teknologisk udvikling, tilføjer hun.

Til Klub Eksilvestjyde-arrangementet, der starter kl. 13.45 i Skjern Kulturcenter, byder borgmester Hans Østergaard velkommen. Derefter vil Tommy Rahbek Nielsen præsentere Vestas, og Finn Hangaard Olesen, General Manager i Gåsdal Bygningsindustri/Velux fortælle om virksomheden og jobmulighederne. For rigtig at sætte gang i julehyggen, vil direktør Hans Jørn Mikkelsen og Matchmaker Karina Winkler begge fra Erhvervsrådet fortælle om virksomhederne i kommunen - og om indsatsen for at matche studerende med virksomhederne i forhold til opgaveskrivning eller praktikforløb.

Endelig er der speed-dating mellem virksomhederne, Erhvervsrådet og potentielle jobsøgere, før der fløjtes til kampstart i tophåndbold-kampen mellem danmarksmestrene fra Skjern Håndbold og sidste års guldvindere fra Aalborg Håndbold.

”Aalborg Håndbold er ligaens suveræne førerhold, og er tæt på maksimum point. Sidst de to hold mødtes i september, blev det til et nederlag på udebane i Gigantium. Så de grønblusede har en revanche til gode, og de får brug for al den opbakning de kan få, når det går løs den 22. december”, lød det bl.a. i kommunens invitation til Klub Eksilvestjyder-medlemmerne.

- Uden forhåbentlig at drage en lidt for tyk sammenligning, kan jeg godt sige, at virksomhederne også har brug for støtte og opbakning fra unge eksilvestjyder, siger Hans Jørn Mikkelsen og tilføjer:

- Danmarks Statistik har for nyligt offentliggjort en analyse, der viste, at virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune er landets mest effektive. Vi indtog en 5. plads i Dansk Industris måling af de mest erhvervsvenlige kommuner tidligere på året, vi bidrager som kommune med 23 procent over landsgennemsnittet per person i BNP - og vi har en af landets laveste arbejdsløshedsprocenter i kommunen. Så alt i alt er der gang i produktionen og fare for at væksten går i stå, hvis virksomhederne ikke kan tiltrække den mængde kvalificeret arbejdskraft, de har brug for, forklarer Hans Jørn Mikkelsen.

Blandt andet derfor er det godt at se, at virksomhederne bakker op om Klub Eksilvestjyde-initiativet – og at de kan se det potentiale, der er i at rekruttere medarbejdere ad den vej, tilføjer han.

 

FAKTA: 

Program lørdag den 22. december

Kl. 13.45: Velkomst v/borgmester Hans Østergaard

Kl. 13.55: Kort introduktion v/Tommy Rahbek Nielsen, Vestas og Finn H. Olesen, Velux

Kl. 14.00: Speed-dating m virksomhederne

Kl. 14.45: Small-talk og julehygge med æbleskiver, glögg, kaffe og te

Kl. 15.30: Håndbold-indkast fra hhv. Skjern Håndbold og Aalborg Håndbold

Kl. 16.00: Kampstart

Kl. 17.30: Farvel og tak for i dag.

 

Invitationen til arrangementet er udsendt til medlemmer af Klub Eksilvestjyder.

Klub Eksilvestjyder blev etableret i januar 2016 og har i dag 975 medlemmer.

Er du ung og oprindeligt fra Ringkøbing-Skjern Kommune, men nu bosat udenfor kommunen – og vil du sikre dig, at du bliver inviteret til kommende arrangementer, så tilmeld dig Klub Eksilvestjyder her:  

I tilfælde af eventuelle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte bosætningskoordinator Dorthe Frydendahl på mobil: 20 60 16 58 eller mail: dorthe.frydendahl[mail]rksk.dk