20. december 2018

Projektleder fundet til WestWind24 - verdens mest innovative event for elbiler

Projektleder fundet til WestWind24 - verdens mest innovative event for elbiler

Et 24-timers elbil-race rundt om Ringkøbing-Fjord. Kombineret med en ekspertkonference og en folkefest skal WestWind24 de kommende år placere Ringkøbing-Skjern Kommune eftertrykkeligt på det grønne verdenskort og tiltrække opmærksomheden fra de absolut førende leverandører og bilproducenter indenfor grøn transport.

Manden, der skal sikre, at ambitionerne bliver mødt, er 47-årige Chris Kroer Jensen.

Han har en baggrund som Indsamlingsdirektør og projektleder i Muskelsvindfonden, hvor han har haft ansvaret for events som bl.a. Grøn Koncert og Åh Abe-koncerterne. Desuden er han tidligere turistdirektør i Aarhus og hovedarkitekten bag byens nuværende turismestrategi.

Siden 2010 har Chris Kroer Jensen været selvstændig med firmaet Manifestus, der tilbyder strategiudvikling og eksekvering heraf. Han har i denne periode bl.a. fungeret som udviklingschef for NorthSide Festival, og har medvirket til skabelsen af LEGO World, FOOD Festival og erhvervsplatformen this. i regi af Filmby Aarhus.

Og endelig trådte Chris Kroer Jensen i juli måned ind i en af de to bestyrelser bag det kommende oplevelsescenter Naturkraft. Privat er han gift, har fire sammenbragte børn og bor i Aarhus.

En stærk projektleder

Det er altså en mand med en alsidig baggrund og en smule lokalkendskab, der nu skal lede arbejdet frem mod realiseringen af WestWind24:

- Vi har fundet en meget stærk projektleder med en bred erfaring, et godt og vigtigt netværk og en lyst til at fastholde ambitionen om, at WestWind24 bliver den ’game-changer’ indenfor den grønne transports fremtid, som vi synes, projektet har potentialet til at blive, siger Søren Elbæk, viceborgmester og formand for Erhvervs- og Vækstudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han glæder sig til samarbejdet og har en forventning om, at bl.a. den nye projektleders erfaring med brugerinvolvering i eventplanlægning vil blive en stor fordel.

- WestWind24 er et ambitiøst projekt, men det må ikke blive et elitært projekt. Det skal rumme alle og forhåbentligvis ramme alle, så vi for alvor får sat skub på den grønne omstilling, siger Søren Elbæk.   

En mand, der tænker stort

Ideen til WestWind24 kom fra komikeren Jan Gintberg og journalisten Anders Agger, der begge var med, da projektet i september blev lanceret ved et pressemøde på Rådhuset i Ringkøbing.

- Jeg har hele tiden troet på idéen, men ja, det er da fantastisk at være kommet så langt som at få ansat en projektleder, siger Jan Gintberg – og uddyber:

- Hvis der er en mand, der kan løfte det her, så er det Chris. Han har den samme nysgerrighed som Anders og jeg har omkring det – og de samme ambitioner. Han er på bølgelængde og vil gå efter et stort internationalt arrangement. Alle byer med respekt for sig selv har et bilræs eller et cykelløb, men det her skal op på et niveau, hvor det bliver dagsordensættende. Det er dét, der er motoren i det hele – og med Chris har vi fået en mand, der tænker stort.

Selv siger Chris Kroer Jensen, at han glæder sig til at komme i gang.

- Jeg mærker en iver efter at få ting til at ske i det vestjyske, og for mig giver det rigtig god mening at udvikle et elbilrace i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor vindenergien hører hjemme, og hvor vi skal bygge videre på Naturens Rige-konceptet. Udviklingen af WestWind24 i Ringkøbing-Skjern Kommune viser ikke blot en ambitiøs kommune, men også en kommune, der vil walk the talk, siger han og tilføjer:

- Helt overordnet kan og skal WestWind24 medvirke til at udvikle fremtidens transportsektor. Og det skal ikke kun være et politisk initiativ – vi skal alle tage del og ejerskab for, at det sker. Derfor vil vi gerne udvikle WestWind24 sammen med en lang række af interessenter. Det er nødvendigt for, at vi lykkedes. Og det gælder ikke mindst borgerne. At projektet så af født af to helt almindelige borgere – godt nok lidt kendte – der har fået kommunen med, er et godt eksempel på samskabelse, og jeg håber vi kan få skabt en begejstring og en lyst til, at flere vil involvere sig i udviklingen af WestWind24.

Chris Kroer Jensen starter i jobbet som projektleder den 1. februar 2019.

 

FAKTA:

Ringkøbing-Skjern Kommunes Energi2020-Strategi peger i retning af, at vi som område bliver 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020.

Transportsektorens andel af den menneskeskabte CO2-udledning er 18 procent og sektoren står for 23 procent af den samlede brændstofforbrænding ifølge OECD’s klimaagentur IEA.