5. december 2017

Udenlandske tilflyttere hjælper med at tiltrække udlændinge til Ringkøbing-Skjern

Udenlandske tilflyttere hjælper med at tiltrække udlændinge til Ringkøbing-Skjern

De udenlandske tilflyttere fortæller i to hjertevarme videoer på den nye engelske og tyske udgave af www.flytmodvest.dk om deres oplevelser med at være flyttet til Danmark og Ringkøbing-Skjern Kommune, og om hvordan de nu føler sig hjemme i henholdsvis Hvide Sande og Kloster.

De to videoer er et nyt indslag i kommunens arbejde med at tiltrække nye borgere og dermed også udenlandske jobansøgere til kommunens virksomheder, der mangler kvalificeret arbejdskraft.

Se videoen med den tyske familie
Se videoen med den engelsk/danske familie

- Vi ved, at mange af vores gæster er så begejstrede for vores område, at de spørger turismevirksomhederne om mulighederne for at få job og flytte til vores kommune. Derfor har vi udbygget flytmodvest.dk med sider på tysk og engelsk, der er målrettet potentielle tilflyttere fra udlandet. Det er rigtig positivt, at nogle af vores udenlandske tilflyttere vil være med til at reklamere for vores område, siger Thomas Andersen, stabschef for Viden & Strategi i Ringkøbing-Skjern Kommune, og tilføjer:

- Det er eksempelvis spændende at høre om de to aktive tyskere, der er så begejstrede for Vesterhavet, at de flytter fra Berlin til Hvide Sande, og som fremhæver meget af det, som vi selv er stolte af, ikke mindst at vi er et godt sted for børnefamilier. Det tror vi på kan inspirere andre udlændige.

Direktør for Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Hans Jørn Mikkelsen, er også begejstret for den nye udgave af flytmodvest.dk målrettet udenlandske jobsøgere:

-Mange af områdets virksomheder higer efter kvalificeret arbejdskraft, så forhåbentlig kan siderne være med til at understøtte virksomhedernes rekrutteringsproces. Virksomhederne vil også kunne bruge siderne som service til pendlere fra udlandet, som kan blive en mere stabil arbejdskraft, hvis de slår sig ned i kommunen, påpeger Hans Jørn Mikkelsen. Han fremhæver, at eksempelvis videoen med det dansk/britiske par, hvor manden netop har fået arbejde i en af områdets internationale virksomheder, kan være god inspiration for både områdets virksomheder og højtuddannede udlændinge.

På den danske udgave af www.flytmodvest.dk fortæller flere tilflyttere også om, hvorfor de er flyttet til kommunen, og på de engelske og tyske sider vil der også efterhånden komme flere videoer om udenlandske tilflyttere. På siderne kan de udenlandske tilflyttere blandt andet hente hjælp til alle de praktiske ting, de skal gøre – trin for trin – når de vil flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune.