25. januar 2018

Elever søger nye kontorelever

Elever søger nye kontorelever

- Vi vil have de bedste elever til kommunen – og vi vil gerne gøre de unge opmærksom på, at det er både spændende og alsidigt at arbejde i Ringkøbing-Skjern Kommune. Derfor lancerer vi nu en kampagne, der skal få unge til at søge elevplads hos os, siger Inger Larsen, personalekonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hun forklarer, at der bliver kigget på det enkelte menneske, når der skal ansættes nye elever:

- Vi ansætter både unge, der kommer lige fra en gymnasial uddannelse, og unge, der har været ude på arbejdsmarkedet i nogle år, siger Inger Larsen.

Inger Larsen tilføjer, at kommunen forventer, at eleverne er interesseret i at lære nyt og har en positiv tilgang til arbejdet - ligesom det forventes, at eleven tager ansvar for egen læring.

- Som kontorelev møder man et professionelt netværk af fagpersoner omkring uddannelsen. Det er med til at sikre, at eleverne får en alsidig uddannelse, som giver adgang til både det offentlige og det private arbejdsmarked.

- Vi vil gerne være en attraktiv arbejdsplads. Det betyder, at vi har veluddannede og engagerede oplæringsansvarlige, som sikrer et højt fagligt niveau. Vi gør en stor indsats for, at eleverne får en bred uddannelse med en målrettet og individuel uddannelsesplan, siger hun.  

Ansvar og alsidige opgaver

Til at sikre, at elevkampagnen kommer godt fra start, har kommunen allieret sig med de nuværende elever, bl.a. 22-årige Louise Juul Høy. Til daglig er hun elev i Borgerservice på Rådhuset i Ringkøbing, og brugte to uger i kommunens kommunikationsafdeling til at lave interviews og Facebook-opslag til kampagnen.

- Jeg er med i kampagnen, fordi jeg gerne vil fortælle andre, at det har overgået mine forventninger at være elev i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der er et godt samarbejde, og kollegerne har en positiv indstilling, og vil gerne lære fra sig. Man får ansvar og alsidige opgaver, og det har udviklet mig både fagligt og personligt, siger Louise Juul Høy.

Følg kommunen på Facebook, hvor kampagneopslagene postes løbende.

 

FAKTA:

Uddannelsen som kontorelev med speciale i offentlig administration tager to år. Undervejs indgår tre skoleophold på Uddannelses Center Holstebro (UCH).

Næste hold elever starter d. 1. september,

Under uddannelsen lærer eleverne om borgerkontakt, økonomi, løn, sagsbehandling og administration, og får samtidig styrket den skriftlige og mundtlige kommunikation. De får kendskab til hele organisationen og de forskellige områder.

Eleverne får deres daglige gang i tre forskellige afdelinger i løbet af de to år. De får mulighed for at ønske, hvilke afdelinger, de vil arbejde i. Dermed kan eleverne designe egen uddannelse.

For yderligere oplysninger tjek kommunens hjemmeside https://www.rksk.dk/om-kommunen/ledige-jobs-uddannelse-og-kommunen-som-arbejdsplads/elever-og-uddannelse/elevprofil

Her finder du også link til stillingsopslaget.