9. januar 2024

Gammel kending bliver ny stabschef i Ringkøbing-Skjern Kommune

Jesper Lemming

Blandt 13 kvalificerede ansøgere til jobbet - og efter en grundig ansættelsesprocedure, var det et enigt ansættelsesudvalg, der tirsdag kunne pege på 42-årige Jesper Lemming til stillingen som ny stabschef for Personale og Digitalisering i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Dermed rykker kommunens nuværende afdelingsleder for HR og Kommunikation et skridt op ad karrierestigen og få meter hen ad gangen til et nyt kontor:

- Jeg tror ikke, at Jesper føler, at han er kommet sovende til det her – eller at han har fået noget forærende. Vi har haft konsulentfirmaet Genitor til at hjælpe os, og det involverer udover to samtalerunder også tests og opgaver og personlige samtaler, så vi er helt trygge ved, at vi har fået den bedste kandidat, og vi glæder os rigtig meget til samarbejdet, sagde kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen, da han tirsdag samlede hele staben i kantinen for at afsløre ansættelsesudvalgets beslutning.

Vellidt og velkvalificeret chef

Med en journalistuddannelse fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole, en bachelor i statskundskab fra Københavns Universitet og et diplom i ledelse fra Aarhus Universitet er det en både vellidt, velkvalificeret og alsidig mand, der nu bliver ny stabschef.

Staben består af kommunens IT-afdeling, personaleafdeling, HR-udviklingskonsulenter, digitaliserings- og kommunikationsteam samt kantinedriften, og der bliver brug for både alsidigheden og de øvrige kvalifikationer.

- Jeg er enormt stolt og ydmyg over at have fået den her stilling. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig en mere spændende stilling, og jeg glæder mig til at komme i gang, siger Jesper Lemming, der har været i Ringkøbing-Skjern Kommune, siden han blev ansat som kommunikationskonsulent i 2010.

Inden da havde Jesper Lemming arbejdet som kampagneleder for Socialdemokraterne i Københavns spidskandidat til Regionsrådsvalget i 2009 og fået erfaring som politisk sekretær i Venstres Folketingsgruppe på Christiansborg.

Den bedst kvalificerede

Stillingen blev ledig, da den tidligere stabschef Karen Marie Kjær Johansen gik på pension 1. december og var slået op med start den 1. marts. I og med, at stabschefen nu er fundet internt, bliver jobskiftet dog allerede fra på mandag den 15. januar.

Jens Peter Hegelund Jensen glæder sig over, at det blev en intern kandidat, der fik jobbet:

- Det har været et stærkt ansøgerfelt, og derfor er jeg ekstra glad for, at vi også i denne omgang har haft en intern kandidat, der efter en meget grundig proces viste sig at være den bedst kvalificerede til jobbet, siger han.

Kommunaldirektøren peger på, at kommunen bl.a. gennem et ledelsestalentprogram gør en ihærdig indsats for at sikre, at de medarbejdere, der har talent for og lyst til ledelse bliver opdaget og efteruddannet, så de også er kvalificerede til ledelsesopgaver.