4. januar 2022

Husk corona-test før skolestart

colourbox

Med sociale sammenkomster på tværs af både familier og landsdele i julen og nytåret – og med en såkaldt incidensrate på 1.275 har Covid-19 godt fat i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Derfor minder fagchefen for kommunens afdeling for Dagtilbud og Undervisning, Flemming Nielsen, nu om, at eleverne bør møde nytestede – og corona-negative – op til første skoledag efter juleferien på onsdag morgen den 5. januar.

- Hvis alle tager en test umiddelbart før skolestart, kan vi minimere risikoen for, at coronasmitten bliver en del af skoledagen, forklarer Flemming Nielsen.

I dagene umiddelbart før jul udleverede kommunen selvtests til ca. 1.300 elever, der ikke er blevet vaccineret og som ikke har været smittet. Udleveringen kom med en opfordring til, at man gemte en test til brug tirsdag aften eller onsdag morgen, så alle kan møde nytestede op.

Hvis man ikke har fået udleveret selvtests, opfordrer fagchefen til, at man får foretaget en lyntest inden skolestart.   

- Der er fine muligheder for at blive testet på de offentlige teststeder – også uden tidsbestilling, siger Flemming Nielsen.

Han understreger, at den fysiske undervisning på skolerne grundlæggende er afhængig af, at alle er med til at tage et ansvar for, at coronasmitten ikke spreder sig i klasselokalerne og på lærerværelserne:

- Jeg er temmelig sikker på, at de fleste elever og lærere foretrækker, at undervisningen kan forblive fysisk frem for virtuel. Men jeg kan også høre på skolelederne, at der er bekymrede lærere og pædagoger derude, og med de høje smittetal, vi har i samfundet, er det væsentligt, at vi gør en ihærdig indsats for at passe på hinanden, siger Flemming Nielsen.

På kommunens hjemmeside opdateres information om corona-teststeder og åbningstider løbende. Her kan man derfor hele tiden se, hvor og hvornår det er muligt at blive kviktestet: https://www.rksk.dk/om-kommunen/organisation/corona

Ligesom de nationale sundhedsmyndigheder opfordrede kommunen desuden før jul forældrene til at benytte juleferien til at få vaccineret de børn, der endnu ikke har fået et stik.