7. juli 2017

Forældre skal mobiliseres i jagten på eksilvestjyder

Forældre skal mobiliseres i jagten på eksilvestjyder

Ringkøbing-Skjern Kommune har netop lanceret www.facebook.com/klubeksilvestjyder i jagten på unge eksilvestjyder. Forældre til unge mennesker, der læser eller skal begynde på et studie i en af de større studiebyer, kan være en vigtig nøgle til at Facebook-gruppen bliver kendt.

Klub Eksilvestjyder holder kontakten til unge fraflyttere gennem netværksarrangementer og giver info om spændende jobs og events i kommunen. Klubben har i forvejen et fodboldhold, og nu får den også en Facebookside.

- I udgangspunktet har kommunen og forældrene en fælles interesse i at få de unge mennesker retur til hjemegnen efter endt uddannelse. Kommunen vil gerne sikre virksomhederne den nødvendige kvalificerede arbejdskraft, og forældrene vil gerne have deres børn og kommende børnebørn tættere på, siger Dorthe Frydendahl, bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern Kommune opfordrer derfor i den kommende tid på Facebook forældre i kommunen til at give deres unge mennesker et praj om Klub Eksilvestjyder og opfordre dem til at blive medlem af klubben, hvis de står overfor at skulle flytte til f.eks. Aarhus eller Aalborg efter sommerferien for at studere. Også unge, der allerede er godt i gang med studierne eller et job, er meget velkomne i klubben.

En undersøgelse af til- og fraflyttere i efteråret 2015 viste, at mere end fire ud af 10, som flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune, har boet i området tidligere, og at relationer er en af de mest udslagsgivende faktorer for dem, der flytter til kommunen.

- Derfor giver det god mening at fastholde kontakten til vores fraflyttere, når de tager herfra for f.eks. at studere, og det er netop formålet med eksilvestjydeklubben, forklarer Dorthe Frydendahl.
 

Hvad er Klub Eksilvestjyder?
Klub Eksilvestjyder er en klub for de, der tidligere har boet i Ringkøbing-Skjern Kommune. En gratis og uformel klub uden binding som man til enhver tid kan melde sig ud af.

Som medlem af Klub Eksilvestjyder får man:

  • Invitationer til VIP-arrangementer til eksempelvis Skjern Håndbolds udebanekampe i studiebyer..
  • Nyheder og tilbud til events i Ringkøbing-Skjern Kommune f.eks. Bork Havn Musikfestival, vandsportsfestivalen WATERZ m.fl.
  • Løbende orientering om hvad der sker i Ringkøbing-Skjern Kommune.
  • Relevante jobopslag fra Ringkøbing-Skjern Kommune og de virksomheder, som ligger i kommunen.
  • Mulighed for at netværke med andre eksilvestjyder og erhvervsvirksomheder fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Nuværende og kommende eksilvestjyder kan tilmelde sig Klub Eksilvestjyder via kommunens hjemmeside her: rksk.dk/eksilvestjyder