10. juli 2023

Nu kan du indstille kandidater til Frivilligprisen 2023

WestAwards2023

Selv på det frivillige område står der muligvis ”ferie” i kalenderen lige nu.

 

Men resten af året lægger enkeltpersoner, foreninger og organisationer dag ud og dag ind timers arbejde og masser af engagement i det frivillige, sociale arbejde i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

Og netop for at hylde de frivillige kræfter indkalder kommunen, Frivilligrådet og FrivilligVest nu endnu en gang til indstillinger af kandidater til Frivilligprisen 2023.

 

- Som samfund nyder vi godt af, at der er nogen, der ofrer tid og kræfter på fællesskabet og på at være der for andre. Dem vil vi på fællesskabets vegne gerne sige mange tak til, siger kommunens frivillighedskoordinator, Emil Sloth Sig.

 

Prisen, der består af et diplom og 5.000 kr., uddeles hvert år til en person, en forening eller en organisation, der i årets løb har ydet en ekstraordinær indsats på det frivillige sociale område.

 

De indstillede kandidater vil blive vurderet ud fra kriterier, der skal understøtte udviklingen og nytænkningen. Derfor vil der i vurderingen blive taget hensyn til, om den frivillige person eller forening er:

 

  • En (eller flere) frontløber(e), som har været med til at skabe ny udvikling og inspirere andre på det frivillige sociale felt.
  • En person, forening eller organisation, som har været med til at styrke samarbejdet på tværs – f.eks. ved at involvere andre samarbejdspartnere eller målgrupper.
  • En person, forening eller organisation, som har skabt opmærksomhed omkring en ellers overset problematik inden for det frivillige sociale område.

Indstillinger til Frivilligprisen 2023 skal være indsendt på e-mail til ekstern.udvikling@rksk.dk senest den 30. september.

 

Indstillingen skal indeholde en beskrivelse af kandidatens eller foreningens frivillige arbejde, samt en begrundelse for, hvorfor netop denne kandidat/forening/organisation fortjener prisen. Husk også kontaktinfo på den, der indstiller.

 

På baggrund af de indsendte forslag vil Frivilligrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune efterfølgende indstille deres kandidater til godkendelse i kommunens Social- og Sundhedsudvalg.

 

Frivilligprisen vil blive uddelt d. 26. januar til Ringkøbing-Skjern Kommunes store prisuddelingsfest West Awards, som finder sted i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter kl. 17-22.30.

 

Den kan du læse mere om her

 

FAKTA:

Sidste års vindere af Frivilligprisen var den ukrainske forening Lastivka Vest.

Lastivka Vest var indstillet for deres enorme arbejde med at hjælpe de mange nytilkomne ukrainske flygtninge med at finde sig til rette i Ringkøbing-Skjern Kommune. Indsatsen fra Lastivka Vest har været medvirkende til, at 80 pct. af de nytilkomne, arbejdsduelige ukrainere i dag er i arbejde.

Du kan læse mere – og indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2023 her: https://www.rksk.dk/om-kommunen/legater-priser-og-puljer/aarets-frivillige-sociale-indsats