11. juli 2023

Når en bustur for studerende giver praktikanter

Når en bustur for studerende giver praktikanter

Turen gik til Landia, Seasight, Westwind, Destination Vesterhavet og Career Campus den dag i marts. Bosætningsteamet i Ringkøbing-Skjern Kommune havde sammen med Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd inviteret studerende fra Aarhus Universitet til Naturens Rige på ”charmetur” for at vise dem, hvor mange gode muligheder her er for praktik, job, karriere og fremtidsdrømme.

Nu har turen båret de første frugter.

Amanda Lehrskov Bjarkam og hendes medstuderende har begge en bachelor i antropologi og er nu i gang med en kandidat i oplevelsesøkonomi. De benyttede turen til Ringkøbing-Skjern Kommune til at finde to gode praktikpladser:

- Når man får en praktikplads lidt væk fra Aarhus, er det nemmere at finde et sted, hvor man får større indflydelse på det, man gerne vil arbejde med, siger Amanda Lehrskov Bjarkam.

- I en by som Aarhus er markedet næsten mættet, hvor der her er mere plads til udvikling af nye ideer også, siger hun, der har sat to projekter i gang: ét hvor turister opfordres til at sanke hybenrose-blade og -frugter, som lokale kokke vil udvikle ideer og opskrifter til, og et projekt med sandflugtsbekæmpelse. Her udvikler hun nyt informationsmateriale om, hvordan man færdes i klitterne og kommer med en opfordring til, at turister kan søge mere information hos klitfogeden.

Hos Destination Vesterhavet er de glade for at have haft de to praktikanter hen over en god sommerperiode:

- I en tid, hvor mange af destinationens virksomheder mangler arbejdskraft, vil vi gerne gå forrest og åbne de studerendes øjne for at komme til at arbejde med turismeudvikling. Vi ser ind i årgange med færre unge, så konkurrencen om de unge er hård. Vi håber derfor, vores medlemmer bliver inspirerede til også selv at prøve at tage praktikanter fra de videregående uddannelser, siger Lars Ravnholt, HR- og kommerciel chef hos Destination Vesterhavet.  

Busturen for de unge studerende er arrangeret sammen med Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, der også er med, når kommunen holder pop up-kontor i Aarhus for at møde de unge, hvor de er. Susanne Trip Nielsen er erhvervskonsulent og matchmaker fra erhvervsrådet og var også med på turen i marts:

- Det er en virkelig god måde for virksomhederne at spotte talenter på og måske sikre en fremtidig medarbejder på. Derfor er det dejligt, at busturen inspirerede Amanda og Christina til at komme i praktik i vores område, for det var præcist et af formålene med turen, siger hun.

Næste bustur for studerende i Aarhus er planlagt til september:

- Det kan godt være, at busturene ikke her og nu giver pote, som det gjorde i marts – men jeg håber, at vi ved at vise de mange job og karrieremuligheder, der er her, også sender gode ambassadører retur til Aarhus, som kan være med til at gøre opmærksom på mulighederne i Naturens Rige, siger bosætningskonsulent Dorthe Frydendahl, Ringkøbing-Skjern Kommune.