5. juli 2023

Ny natursti inviterer til gåtur ved Hoven Å

Erling Nielsen, Hoven er en af de tre lodsejere

I tæt samarbejde med lokale lodsejere har Ringkøbing-Skjern Kommune skabt en knap 3 km lang trampesti langs Simmelbæk/Hoven Å. Lodsejer Erling Nielsen har selv været i fuld gang med motorsaven for at skabe lysåben natur langs Simmelbæk/Hoven Å, samtidig har lodsejer Jørgen Lundbo tømret klaplåger sammen til naturpleje-projektet.

Ét stort insekthotel.

Det er i virkeligheden, hvad der blev skabt, da kommunen i samarbejde med tre lokale lodsejere gik i gang med et naturplejeprojekt, der bl.a. skulle rydde ud i tætte pilekrat på engene ved Simmelbæk/Hoven Å sydøst for Hoven.

Mens adskillige mindre piletræer måtte lade livet for motorsaven for at skabe en mere lysåben natur, blev de ældste piletræer nemlig bevaret i pilesumpe, og den større variation i naturen har inviteret sommerfugle, guldsmede og andre insekter til området.

Fredag den 7. juli inviterer de tre lodsejere sammen med kommunen så også alle andre interesserede til indvielsen af den 2,8 km lange natur-trampesti, der som en del af projektet er blevet etableret langs Simmelbæk/Hoven Å.

- Ud over at lægge jord til trampestien har lodsejerne på eget initiativ fået tinglyst offentlig adgang, som også gælder for kommende ejere, fortæller skov- og landskabsingeniør i Ringkøbing-Skjern Kommune, Jakob Albæk.

- Der er forskel på, om man går ind på et område, fordi man har ret til at gå der - eller om man bliver inviteret til at bevæge sig derind, tilføjer han.

Jakob Albæk peger på naturstien som et rigtig godt eksempel på et projekt, hvor offentligheden bliver inviteret indenfor i naturen - og på kommunens samarbejde med lodsejerne som et lige så godt eksempel på, hvor langt man kan nå med velvilje.

I det hele taget har de tre lodsejere taget aktivt del i naturpleje-projektet. Mens en har været i gang med motorsaven, har en anden tømret klaplåger sammen til projektet. Når naturstien indvies fredag er det da også med en fælles gåtur ad naturstien til lodsejer Jørgen Lundbos ejendom, hvor han sammen med de øvrige to lodsejere byder på en pølse og en øl/vand til deltagerne.

Gåturen og indvielsen starter kl. 13 fra broen ved Hårkjærvej, hvor formand for kommunen Teknik- og Miljøudvalg, Ole Nyholm Knudsen, holder en kort indvielsestale.

 

Fakta:

Den nye 2,8 km lange natursti langs Simmelbæk/Hoven Å er etableret i samarbejde mellem tre lodsejere og kommunen.

Udover naturstien har kommunen givet tilskud til rydning af pileopvækst og opsætning af hegn i området.