21. juni 2022

Forældre placerer daginstitutioner på en flot tredjeplads

Forældre placerer daginstitutioner på en flot tredjeplads

Når forældre kører på arbejde, afleverer de som regel børnene i pasning i et af kommunens pasningstilbud. Her står pædagoger, dagplejere og andet fagpersonale klar til at give børnene en god dag.

Og det lykkes de med. Forældre i Ringkøbing-Skjern Kommune er i hvert fald så glade for deres pasningstilbud, at de har placeret de kommunale institutioner på en tredjeplads på landsplan.

- Det er vi meget stolte af. Medarbejderne i Dagtilbud arbejder hver dag hårdt for at give børnene den bedste start og den gode hverdag. Det viser undersøgelsen, at forældrene også oplever, så det her er en stor ros til medarbejderne, siger Flemming Nielsen, fagchef i Dagtilbud og Undervisning.

Undersøgelsen, der er udarbejdet for Indenrigs- og Boligministeriet, har undersøgt punkterne; ’Aktiviteter, leg og grupper’, ’Sprog, forståelse og tryghed’, ’Samarbejdet med personalet’ og ’Børnene imellem’. 121.006 forældre på landsplan har svaret, heraf de 1051 i Ringkøbing-Skjern Kommune, og svarene har altså placeret de kommunale daginstitutioner og pasningstilbud på en tredjeplads efter Ærø på førstepladsen og Tønder på andenpladsen. Nabokommunerne Holstebro ligger på en 10. plads, Varde på 19. pladsen og Herning på 22. pladsen.

- Vi arbejder med et fælles børne- og ungesyn, hvor vi taler om ressourcer, styrker og muligheder for børn og unge. Udgangspunktet for arbejdet i Dagtilbud og Undervisning er altid, at alle børn og unge bliver set, hørt, forstået og taget alvorligt. Når jeg så ser sådan en flot undersøgelse her, så tyder alt på, at medarbejderne hver dag lever op til kommunens fælles børnesyn – til gavn og glæde for de børn, der hver dag bliver passet hos vores dygtige pædagoger, dagplejere og medhjælpere, siger fagchefen.