22. juni 2018

Handleplan for bredbånd på vej

Chefkonsulent Rikke Rosenmejer, Energistyrelsen, fortæller hvilke muligheder kommunen får med det nye teleforlig.

Det meste af telemarkedet var tirsdag samlet på Innovest i Skjern til en workshop med Byrådet. Målet er en handleplan, der skal sikre mulighed for højhastighedsbredbånd i hele kommunen

Det er kun godt 11 år siden, at verden blev præsenteret for den allerførste iPhone. I år testes så femte generation af mobilnettet, det såkaldte 5G-net, der kommer til at give hidtil uset høje hastigheder, når vi bruger mobilen til at komme på internettet

- Vi ser en rivende digital udvikling med helt nye muligheder, der betyder, at den digitale infrastruktur er blevet et grundlæggende, vigtigt parameter for vores erhvervsliv, for iværksætterne og for de digitale familier. Derfor inviterede vi telemarkedet til en snak om, hvordan vi skaber bedre bredbånds- og mobildækning i kommunen, siger borgmester Hans Østergaard.

Onsdag eftermiddag var telemarkedet inviteret til en workshop på Innovest i Skjern sammen med blandt andre Byrådet. Baggrunden for workshoppen var den markedsafdækning Ringkøbing-Skjern Kommune gennemførte sidste år af kommunens bredbåndsdækning. Afdækningen viste en klar udvikling, men samtidig også, at mellem 5.000 og 9.000 adresser ikke har muligheden for højhastighedsinternet og heller ikke får muligheden inden for en årrække.

Ud over telemarkedet deltog også repræsentanter fra Energistyrelsen, Business Region MidtVest, Danmarks Tekniske Universitet, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og Vestjysk Landbocenter.

- Vi havde en god drøftelse af både muligheder og løsninger. Nu samler vi de input, vi fik, og sætter dem sammen til en handleplan, der kommer til at fokusere på at sikre højhastighedsinternet til kommunen og på at lukke de mobilhuller, vi stadig har, siger borgmester Hans Østergaard, og fortsætter:

- Vi har netop vedtaget en ny vision, hvor vi som byråd siger, at vi sammen vil skabe vækst og udvikling; at vi med handlekraft skal gribe mulighederne - nogle gange før de opstår. Det betyder, at vi skal turde gå forrest, og det er der vi vil være i forhold til digital infrastruktur.