20. juni 2018

Tilfredse medarbejdere i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tilfredse medarbejdere i Ringkøbing-Skjern Kommune

Dét står klart, efter at Ringkøbing-Skjern Kommune i februar og marts har gennemført en trivselsundersøgelse blandt kommunens medarbejdere.

I undersøgelsen svarer tæt på ni ud af ti – eller helt præcis 88 % - af ledere og medarbejdere, at de trives.

Spørgeskemaet er sendt ud til 3646 ledere og medarbejdere, som en elektronisk spørgeskema-undersøgelse. 3175 har deltaget i undersøgelsen, hvilket giver en samlet svarprocent på 87 %. Det er et rigtig flot resultat, som vidner om, at medarbejdere og ledere tillægger trivsel betydning.

Til sammenligning lå besvarelsesprocenten på 79 % i 2015.

- Trivselsundersøgelsen vidner om en generel god trivsel blandt medarbejdere og ledere i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi skal levere en høj produktivitet og en god kerneopgave til gavn for borgerne; her er medarbejdernes trivsel og et lavt sygefravær vigtige forudsætninger. At så mange har svaret på spørgeskemaet er jeg naturligvis stolt af. Det viser, at vi arbejder seriøst med vores undersøgelsesresultater, og det vidner om vores organisations engagement og interesse for et godt arbejdsmiljø, siger kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen.

Også Grethe Madsen, der er fællestillidsmand for FOA og næstformand for HovedMED (organ for medarbejderindflydelse i kommunen, red.) synes, at trivselsundersøgelsen rummer positive tilkendegivelser:

- Det er godt for vores arbejdsplads og vores borgere, at besvarelserne viser, at medarbejdere og ledere trives. Der er pres på, når vi er på arbejde og det kan godt mærkes, at ressourcerne er blevet færre. I HovedMED har vi stor interesse for arbejdsmiljøet, og vi har fokus på at sikre social kapital på arbejdspladserne, siger hun.

Arbejdet er meningsfyldt

Andelen af medarbejdere, som tilkendegiver at de er enige i at deres arbejde er meningsfyldt ligger på samme høje niveau som ved den lignende undersøgelse i 2015; 96 % er enige.

Der er i Danmark stort fokus på arbejdsmiljø. Det er der også i Ringkøbing Skjern Kommune. Hvert 3. år gennemfører kommunen en trivselsundersøgelse – helt i tråd med den aftale, der er indgået imellem forhandlingsfællesskabet KTO og Kommunernes Landsforening.

- Vi gør det for at leve op til aftalen mellem KTO og KL, men også fordi vi gerne vi være sikre på, at kommunen er en attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejderne trives. Hvis trivslen ikke er god, vil en trivselsundersøgelse sætte spot på, hvor der skal iværksættes en indsats, siger Karen Marie Johansen, stabschef i Intern Udvikling og Personale.