29. juni 2022

Kommune opretter nye jobtyper til unge, der vil prøve sygeplejerske-faget i sabbatårene

Kommune opretter nye jobtyper til unge, der vil prøve sygeplejerske-faget i sabbatårene

Efter et forår med fokus på, hvordan kommunen kan få flere unge til at vælge en vej inden for sygepleje og andre omsorgsfag, er der opstået en helt ny type jobs; Jobs, der skal vise unge (og andre) de mange muligheder, der er for at få et spændende arbejdsliv inden for sygeplejefaget.

Ringkøbing-Skjern Kommune har netop slået to typer af disse nye stillinger op:

En introstilling, hvor man kan være nysgerrig og øve sig på sygepleje-faget. Her får medarbejderen et mentorforløb med en sygeplejerske, lige som kommunen vil finde et arbejdssted tæt på ansøgerens bolig.   

Derudover er der også oprettet stillinger til de, der allerede er i gang med sygeplejestudiet og ønsker et studierelevant fritids­job.

- Det eneste, vi forventer af ansøgerne i første omgang, er, at de interesserer sig for mennesker og kan lide at yde omsorg, pleje og praktisk hjælp, siger Christina Henriksson, uddannelseskonsulent for sygeplejestuderende ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern Kommune deler udfordringen med en række andre kommuner; Der mangler sygeplejersker. Det skyldes flere faktorer. Der er fald i antallet af ansøgere til uddannelsen, mens de studerende på studiet gennem årene fået større behov for og ønske om tættere tilknytning til praksis og støtte under uddannelsen, så der er derfor udfordringer i horisonten:

- Det fik os til at tænke; hvad kan vi som kommune gøre for at sikre, at vi også de kommende år har nok sygeplejersker til at løse opgaverne i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Anja Thoft Bach, fagchef i Sundhed og Omsorg.

Èn vej til løsningen har været at oprette de nye stillinger.

- Vi håber, at unge, som holder sabbatår, har lyst til at prøve de her stillinger, så de kan blive klogere på, hvad et job som sygeplejerske kan give og betyde. I en introduktionsstilling bliver man ansat i minimum seks måneder i ca. 30 timer om ugen, så der også er plads til, at man kan læse op på de fag, man måske mangler for at komme ind på studiet, forklarer Christina Aae Henriksson.

Derudover oprettes der uddannelsesstillinger målrettet dem, der allerede er kommet ind på sygeplejerskestudiet:

- Timetallet bliver tilpasset, så de kan passe studiet men også have et fagligt relevant studiejob. Jobbet giver dem tilknytning til praksis og de får en mentor, ligesom vi får mulighed for at formidle kontakt mellem de studerende og jobmarkedet, siger Christina Aae Henriksson.

 

Fakta:

  • Ansøgningsfrist til de nye stillinger er hhv. den 21. og den 31. august.
  • Senere bliver der oprettet en tredje type stillinger for de sosu-assistenter, som gerne vil læse videre til sygeplejerske. De kan beholde deres sosu-job på deltid, mens de læser videre. De kan få merit, og uddannelsen kan strækkes over længere tid. Og som ved de andre stillinger, vil man også her få en mentor.
  • Det er netop blevet muligt at læse sygeplejerske-uddannelsen online. Dermed kan man blive boende i Ringkøbing-Skjern Kommune, passe sit job her og samtidig deltage i undervisningen. Hvis man følger undervisningen fra Studiecentret i Innovest, kan man samtidig få det sociale fællesskab, som mange også forventer at være en del af, mens de studerer.
  • Find de nye stillinger på kommunens hjemmeside med ledige stillinger og søg på Introstilling og Studiejob