1. juli 2022

Nu genåbnes Lodbergsvej med fest i gaden

Nu genåbnes Lodbergsvej med fest i gaden

Det var ikke nogen overdrivelse, da Ringkøbing-Skjern Kommune i august 2021 meldte ud, at den netop påbegyndte forskønnelse af Søndervigs hovedfærdselsåre ville blive udfordrende for tålmodigheden – og indimellem ville skabe trafikalt kaos.

Til gengæld har det også vist sig at holde stik, at det endelige resultat ville blive rigtig godt.

Renoveringen af Lodbergsvej var blot én del af den omfattende forskønnelse, der de seneste år har forandret badebyen.

Nu er det nye Lalandia badeland blevet indviet, en rundkørsel har sammen med omfartsvejen lettet presset på trafikken, støjniveauet er sænket i byen, og vejarbejdet på Lodbergsvej er nu slut.

Tilbage står en attraktiv handelsgade, indrettet på fodgængernes præmisser med bredere fortove og en ensrettet kørebane. Dertil har Lodbergsvej fået en ny flot belægning, som matcher den moderne badeby, og der er blevet plads til møbler i gaderummet, som både byder velkommen, danner ramme om den gode handelsoplevelse og viser vej til Vesterhavet.

Og på fredag den 8. juli inviterer Ringkøbing-Skjern Kommune til officiel åbning af den nye, forskønnede Lodbergsvej.

- Det har rodet, støvet og larmet undervejs, og byen stadig er under forandring. Men nu kan vi fejre, at Søndervig, der allerede var en populær badeby med rigtig mange turister og besøgende, nu kan tage ekstra pænt imod sine gæster, så de får lyst til at komme igen, siger borgmester Hans Østergaard.

Han klipper den røde snor og genåbner dermed officielt Lodbergsvej på fredag kl. 11 ved Esmarks P-plads, hvorefter der vil være kaffe og kage til de første 300 frem til kl. 13.

Herefter tager de lokale erhvervsdrivende over og inviterer til gadefest med bogstavjagt, live musik, ansigtsmaling og udstillinger på tværs af Lodbergsvej resten af dagen.

 

FAKTA:

Den officielle genåbning af Lodbergsvej finder sted på fredag den 8. juli kl. 11 på P-pladsen ved Esmark.

Lalandia-byggeriet i Søndervig gik i gang i begyndelsen af maj 2020, hvorefter vejarbejdet med omfartsvejen blev påbegyndt senere samme måned.

Med genåbningen af Lodbergsvej, mangler kun den endelige forskønnelse af Badevej. Arbejdet her påbegyndes først, når der er høstet erfaringer fra trafikomlægningen af Lodbergsvej.

På kommunens projektside kan man læse meget mere om forskønnelsen af Søndervig: https://www.rksk.dk/om-kommunen/projektsider/vejprojekter-ved-soendervig