5. juni 2020

Kom til webinar om fremtidens handel og turisme

Kom til webinar om fremtidens handel og turisme

Med henblik på at hjælpe detail- og turismevirksomhederne i kommunen videre efter corona-nedlukningen inviterer Ringkøbing-Skjern Kommune nu til webinar om mulighederne for efteruddannelse og opkvalificering af både virksomhedsejere og medarbejdere.

Det sker i samarbejde med den koordinerede uddannelses-, beskæftigelses- og erhvervsindsats KUBE, Handelsrådet, Destination Vesterhavet, Erhvervshus Midtjylland og Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord.

Webinaret afholdes torsdag den 11. juni kl. 8.00-9.00, og vil give et overblik over, hvor man finder de helt rette kurser til sin virksomhed og en indsigt i de mange muligheder for at få økonomisk dækning for kursusdeltagelse. Dermed kan webinaret være en hjælp til at øge indtjeningen:

- Vi ved, at mange virksomheder inden for detail og turisme går igennem en svær tid med faldende indtjening på grund af covid-19. Vi ved også, at Coronakrisen har udløst et behov for at kunne tænke nyt og tiltrække nye kunder på nye måder. Her er uddannelse og ny viden om for eksempel salg, markedsføring og digitalisering en vej frem, hvis virksomhederne skal stå sig godt i den nye virkelighed. Som kommune vil vi gerne vise vejen og gøre det så nemt som muligt for virksomhederne at komme i gang med uddannelse, siger Lise Juhl Hansen. Hun er formand for Ringkøbing-Skjern Kommunes Videnudvalg og peger på, at det kompetenceløft, som webinaret kan hjælpe med at føre til, taler direkte ind i kommunens videnpolitik.

På webinaret vil deltagerne få et overblik over online portaler, hvor de kan finde de aktuelle kurser, som passer til ens virksomhed på turisme eller detailområdet, ligesom det byder på viden om, hvordan man kan få økonomisk dækning for kursusdeltagelse. Desuden kan man høre om mulighederne for en-til-en vejledning til den enkelte virksomhed. Og endelig får man at vide, hvor man kan hente assistance, hvis man har brug for hjælp til at få afklaret, hvad der er det rette kursus og hvordan man søger økonomisk kompensation.

Efter webinaret vil deltagerne blive kontaktet direkte af KUBE for at få afklaret, hvad virksomhedernes behov er for ny viden.

En af dem, der allerede har haft glæde af sådan en vejledning er købmand Michael Sangill fra SPAR-butikkerne i Hvide Sande og Bjerregaard. På webinaret vil han bl.a. fortælle, hvordan han fik hjælp til at finde fonde, hvor han søgte og fik knap 65.000 kr. til en akademiuddannelse i økonomi og ressourcestyring.

- Vi havde brug for at være up to date og styrke kompetencerne - og ja, til i sidste ende at sikre, at vi driver butikkerne bedst muligt, siger købmanden.

På webinaret vil bychefen fra Tarm, Jeanett Sørensen også fortælle, hvordan hun kom i gang med en uddannelse og fik udgiften dækket gennem Omstillingsfonden.

Endelig vil Erhvervshus Midtjylland fortælle om mulighederne for at få en-til-en vejledning til udvikling af virksomheden.

Det er gratis at deltage i webinaret, der blot kræver en internetforbindelse og en computer, iPad eller smartphone.

Alle interesserede kan tilmelde sig.

Ved tilmeldingen vil man få et link til webinaret, som giver nem adgang.