24. juni 2021

Ny cykelsti indvies i No

Foto: Sara Jørgensen

Der er kun få kilometer fra No til Ringkøbing, men langs hovedvejen har det alligevel været en lidt træls og ikke specielt trafiksikker tur på cykel.

Men lørdag kl 13.00 indvies den nye cykelsti, der kører langs det gamle banetracé gennem landskabet og væk fra trafikken på strækningen mellem No og Ringkøbing.

Den ca. 3,6 km lange og 2 meter brede cykelsti er asfalteret – og dermed brugbar for mange:

- Vi kan se, at den nye cykelsti også allerede er flittigt benyttet af motionscyklister, løbere og vandrere i alle aldre. Og udover at den bliver et gode for folk, der pendler mellem No og Ringkøbing, ligger cykelstien så smukt i landskabet, at den fint kan udgøre en søndagstur for folk i Ringkøbing, siger Sara Jørgensen.

Hun sidder med i arbejdsgruppen bag cykelstien.

Idéen til cykelstien kom oprindeligt fra lokale i No Sogneforening som et forslag om et samskabelsesprojekt mellem lokale borgere og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Projektet var tæt på at støde på grund, før Teknik- og Miljøudvalget på et møde i juni 2020 besluttede at afsætte yderligere 2,4 mio. kr. til færdiggørelsen af cykelstien, der dermed i alt har kostet 5,8 mio. kr.

- Det er mange penge, men det betyder meget for bosætningen i No, at man kan komme nemt og sikkert frem og tilbage mellem No og Ringkøbing, siger Sara Jørgensen, der selv cykler selv til og fra arbejdspladsen i Ringkøbing.

Hun peger på, at folk, der kommer cyklende til No nu kun behøver krydse vejen i No for at komme til landsbyens mødested Sognehuset, hvor der er både udendørs træningsredskaber, hoppepude og legeplads tilgængelig for alle.

Ved indvielsen på lørdag har også Torvets Pølsevogn taget turen til No, hvor kommunen byder på pølser og sodavand. Desuden er der hoppeborg, hoppepude, hyggemusik og mulighed for at købe en fadøl for alle, efter at formand for Teknik- og Miljøudvalget, John G. Christensen, officielt har åbnet cykelstien.

Se program og invitation fra Ringkøbing-Skjern Kommune og No Sogneforening her