3. februar 2023

Lokal virksomhed vinder årets digitale omstillingspris

Foto: Merete Jensen

For bare fire år siden brugte Fibo Intercon i Videbæk 80 procent af ressourcerne på mekanisk ingeniørarbejde og 20 procent på digitalisering.

Torsdag fik Fibo Intercon overrakt årets digitale omstillingspris ved Dansk Erhvervs digitale topmøde på Børsen i København. Prisen uddeles af Digitaliseringsstyrelsen, og blev overrakt af minister for digitalisering Marie Bjerre.

Ud over, at digitaliseringen nu fylder 80 procent af arbejdet hos Fibo Intercon, har indførelsen af digitale løsninger på virksomheden nemlig ændret arbejdsgangene og medført en reduktion i CO2-udledningen, i antal kørte kilometer og i omkostningerne for beton-virksomhedens kunder.

De kan nu bestille netop den blanding og den mængde, de har brug for på en digital skærm, der mest af alt minder om en avanceret kaffeautomat, ligesom medarbejderne fra hovedkontoret i Videbæk kan logge på de maskiner, som Fibo Intercon har stående rundt om i verden, og foretage service eller give kunderne gode råd om, hvordan de kan optimere deres produktion af beton.

Ifølge direktør Henrik Jeppesen er digitaliseringen af virksomheden da også årsagen til, at den stadig eksisterer:

”Hvis vi ikke havde digitaliseret Fibo Intercon, så havde vi ikke været her i dag. Så simpelt er det”, siger han i den præsentationsvideo, SMV Digital har lavet af de tre virksomheder, som var nomineret til Digitaliseringsstyrelsens digitale omstillingspris.

I samme video tøver han ikke med at kalde digitaliseringen af virksomheden et paradigmeskifte.

- Det er fuldt fortjent og fantastisk flot, at Fibo Intercon vinder årets digitale omstillingspris, og vi kan da kun være stolte over, at en lokal virksomhed på den måde viser andre små- og mellemstore virksomheder, at digitale løsninger i dén grad også kan optimere produktionen hos dem, siger borgmester Hans Østergaard.

Han peger på, at Ringkøbing Skjern Kommune også er hjemsted for Spjald-virksomheden Billig Arbejdstøj, der vandt prisen i 2020.

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har løbende rådgivet Fibo Intercon undervejs i den digitale omstilling. Her er direktør Lykke Nielsen Høj begejstret over, at endnu en virksomhed fra Ringkøbing-Skjern er kåret som vinder:

- Digitaliseringen er et vilkår for virksomhederne i dag, og Fibo Intercon siger det egentlig selv; digitaliseringen har betydet, at de stadig er på markedet og leverer beton til bl.a. byggebranchen. Med den digitale omstillingspris viser Fibo Intercon andre virksomheder, at digitaliseringen skaber både vækst og arbejdspladser lokalt, siger Lykke Nielsen Høj.

 

SMV-Digitals hjemmeside kan man se en videopræsentation af finalisterne, herunder Fibo Intercon: