18. maj 2017

Fodboldkamp er rammen om næste velkomstarrangement

Fodboldkamp er rammen om næste velkomstarrangement

Forestil dig, at du er flyttet til et nyt sted i Danmark eller måske et helt andet land. Udover at blive dus med ny bopæl, by, job og måske også daginstitutioner og skole, skal du samtidig i gang med at etablere nye bekendtskaber og få et netværk.

Det er ikke altid det lettelse i verden at få hul på et nyt socialt liv, og derfor inviterer Ringkøbing-Skjern Kommune tilflyttere i Hvide Sande, Ringkøbing og nabosognene til et velkomstarrangement fredag den 19. maj kl. 17.30. Her vil de nye indbyggere få mulighed for at møde andre fra deres lokalområde samt nogle af kommunens frivillige velkomstambassadører.

Kommunens tilflytterguider Katrine Kock Frandsen og Kim Grøn Hansen fra hhv. Hvide Sande og Ringkøbing har i samarbejde med kommunens højst rangerende fodboldhold, Ringkøbing Fodbold, (RIF), planlagt, at rammen for velkomstarrangementet bliver kampen mellem RIF og Oure Fodbold Akademi, der spilles på Green Arena i Ringkøbing.

Tilflytterguider har prøvet det selv
- Vi håber, at velkomstarrangementet kan hjælpe vores tilflyttere med at få skabt et netværk, fortæller tilflytterguide i Ringkøbing Kim Grøn Hansen, der selv flyttede til Ringkøbing fra Aalborg med kone og datter for nogle år siden.

– Jeg og min familie har selv prøvet, hvad det vil sige at flytte til en ny by og ved derfor, hvor meget det har betydet for vores tilknytning til området, at vi fik skabt et lokalt netværk i byen.

Tilflytterguide i Hvide Sande, Katrine Kock Fransen flyttede selv til Hvide Sande for tre år siden. Hun stammer fra Sjælland, men havde i forvejen en stærk tilknytning til Hvide Sande på grund af surfing.

– Selvom jeg kendte området, så var det alligevel noget andet at bo fast i Hvide Sande. Det krævede et benarbejde at få skabt et tæt netværk udover det, jeg allerede havde i surfmiljøet, siger Katrine Kock Frandsen, som af samme årsag vurderer at tiden brugt på at tage til et velkomstarrangementet er godt givet ud, for det kan være en mulighed for at få skabt sig et lokalt netværk.

Fakta
Arrangementet d. 19. maj er det sjette velkomstarrangement for tilflyttere i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Velkomstarrangementerne er en del af Ringkøbing-Skjern Kommunes profilerings- og bosætningspolitik, som har til formål at tiltrække tilflyttere, øge bosætningen og sikre at tilflytterne modtages og falder godt til.

Til velkomstarrangementet i Ringkøbing 19. maj er alle tilflyttere fra Hvide Sande og Ringkøbing området i perioden 1. november 2016 til og med 31. marts 2017 inviteret.