7. maj 2024

Stor succes i Kvikservice

Stor succes i Kvikservice

98 procent af brugerne i Kvikservice siger, at de har fået god hjælp.

Det er flotte tal, der næsten lyder for gode til at være sande. Ikke desto mindre er de netop det: sande.

Ved årsskiftet igangsatte Sundhed og Omsorg et forsøg med Kvikservice i Skjern. Det er et tilbud, hvor borgere, som har brug for et mindre hjælpemiddel, på stedet kan få en vurdering og udleveret hjælpemidlet med det samme. Der er også andre småhjælpemidler og velfærdsteknologier, som ikke kan bevilges af kommunen, men som man kan afprøve og vejledes i, inden man selv anskaffer sig det.

Det tilbud har mange taget imod - og som skrevet før: De er glade for hjælpen. Det er de også i Sundhed og Omsorg:

- Vi er rigtig glade for, at så mange benytter sig af muligheden for at få hurtig hjælp. Vi er her for borgerne, og kan vi hjælpe på en så enkel og konstruktiv måde, er det rigtig godt. Samtidig frigør det ressourcer til, at de, der har brug for hjælp og som ikke selv kan komme til Kvikservice i Skjern, kan få besøg hjemme i deres private bolig, siger Kirsten Bjerg, afdelingsleder i Myndighed ved Sundhed og Omsorg.

De borgere, som har benyttet Kvikservice, har i en tilfredshedsundersøgelse knyttet nogle ord til deres oplevelser af tilbuddet:

  • Venlig hjælp og god service! God hjælp!
  • Hurtig og effektiv hjælp, så man (i mit tilfælde) selv kan gå videre med de problemer, man måtte have løsning på.
  • Hurtig, behagelig, lyttende, imødekommende hjælp/betjening.
  • Alletiders hjælp.
  • Personalet er meget venlige, lyder nogle af skudsmålene fra brugerne.

Hjælpen og begejstringen slutter ikke ved udgangsdøren fra Kvikservice.

For er det lidt svært at komme til Jægervej i Skjern, eller kniber det med at få hjælpemidlet med hjem, så har en gruppe frivillige Handymænd tilbudt deres hjælp.

Handymændene har længe tilbudt deres hjælp i regi af "Hjælpen er nær", som er et frivilligt tilbud under Ældre Sagen. Som noget nyt har de også tilbudt sig til dem, der gerne vil benytte sig af Kvikservice. For kun 40 kroner kan borgerne få hjælp af Handymændene, uanset hvor i kommunen man bor.
 

Læs mere om Kvikservice HER

Fakta

  • Du finder Kvikservice på Hjælpemiddeldepotet, Jægervej 13 i Skjern.
  • Åbningstiderne er: tirsdag kl. 10.00-12.00 og torsdag kl. 12.00-14.00.  Man skal ikke bestille tid, men blot møde op i åbningstiden.
  • Kontakt Handymændene på tlf. 3031 3780 eller 2262 9034.