17. marts 2017

Eksilvestjyder indtager Gigantium i Aalborg

Eksilvestjyder indtager Gigantium i Aalborg

Lørdag den 18. marts mødes 65 unge eksilvestjyder i Gigantium i Aalborg til et VIP-arrangement for at se Skjern Håndbold spille mod Aalborg Håndbold i Herrehåndboldligaen. De er inviteret af deres hjemstavnskommune, Ringkøbing-Skjern Kommune, som arbejder målrettet med at tiltrække flere borgere.

De unge fraflyttere får opmærksomhed i form af blandt andet billetter til håndboldkampe på udebane i de største studiebyer.

- Vi har særligt fokus på unge, der flytter for at studere i de større byer. Vi ved, at når de bliver forældre, så ønsker mange at give børnene en tryg barndom, der ligner den de selv havde i Ringkøbing-Skjern. Nærheden til bedsteforældrene spiller også en rolle, fortæller Dorthe Frydendahl, bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

En undersøgelse af til- og fraflyttere i efteråret 2015 viste, at mere end fire ud af 10, som flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune, har boet der tidligere, og at relationer er en af de mest udslagsgivende faktorer for dem, der flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Derfor giver det god mening at fastholde kontakten til vores fraflyttere, når de tager herfra for f.eks. at studere, og det er netop formålet med eksilvestjydeklubben, forklarer Dorthe Frydendahl.

Eksilvestjyder er vendt retur
Det er for tidligt at sige, om Klub Eksilvestjyder, der har eksisteret i lidt over et år, har givet resultater:

- Vi regner ikke med at kunne se resultaterne i bosætningsstatistikkerne før om 3-5 år, siger Dorthe Frydendahl.

- Men det har i hvert fald ikke virket afskrækkende. I øjeblikket kender jeg til mindst fire medlemmer af Klub Eksilvestjyder, der er rykket tilbage til kommunen. Vi er dog ydmyge nok til at anerkende, at andre faktorer end Klub Eksilvestjyder nok også har spillet ind, fortsætter hun.

Det bekræfter 26-årige Thomas Sloth Christensen, der er flyttet til Hvide Sande. Han blev medlem i januar 2016 og deltog i et arrangement i Aarhus:

- Arrangementet i Aarhus overbeviste mig om, at Ringkøbing-Skjern Kommune havde noget at tilbyde mig, og det gav mig det sidste skub til at søge en ledig stilling hos SKAT i Ringkøbing, hvor jeg startede i maj 2016, fortæller han.

Ringkøbing-Skjern Kommune har siden januar 2016 løbende inviteret unge fraflyttere i Aarhus, København, Herning og Esbjerg til særlige arrangementer for at genetablere kontakten med dem og holde dem orienteret om, hvad der sker i deres hjemstavnskommune, og de muligheder der er job- og bosætningsmæssigt. Lørdag d. 18 marts holdes et arrangement for eksilvestjyderne for første gang i Aalborg.


Fakta
Arrangementet er en del af kommunens sponsoraftale med Skjern Håndbold og en af indsatserne i Ringkøbing-Skjern Kommunes Profilerings- og bosætningspolitik.

Eksilvestjyder i Aalborg mellem 20 og 35 år er inviteret personligt med et brev i e-Boks.

Klub Eksilvestjyder er en uformel klub med fordele, for dem som er flyttet fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Program:
14.30: Ankomst og velkomst i GIGANTIUM, Willy Brandts Vej 31, 9220 Aalborg Ø.
14.45: Vestjysk Kagebord.
15.30: Kampoplæg ved Anders Dahl-Nielsen og sidste nyt fra Skjern Håndbold ved Carsten Thygesen.
16.10: Kampstart.
17.30: Farvel og Tak inkl. en goodiebag.

Billedtekst: 200 eksilvestjyder var med, da Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med Skjern Håndbold inviterede til VIP-arrangement i Aarhus marts 2016.