13. marts 2019

Gastroturisme vinder frem – også i Vestjylland

Gastroturisme vinder frem – også i Vestjylland

Hvad er det, der kan tiltrække pengestærke turister, som går efter andre nydelser i ferien, end sand og vand kan byde på?

Spørger man Colin Seymour, så er svaret gastronomiske oplevelser i kombination med historiefortællingen om lokale råvarer og producenter.

Som turistchef i Varde Kommune har han stået i spidsen for en ihærdig indsats for at få madanmeldere og gastro-magasiner til at interessere sig for råvarer, restauranter og lokale producenter i Sydvestjylland. Med sin britiske baggrund har Colin Seymour desuden et godt netværk blandt internationale journalister og redaktører og har formået at få skabt international mediedækning - og dermed tiltrukket udenlandske turister.

På tirsdag den 19. marts er det derfor Colin Seymour, der holder oplæg, når 15-20 kokke og madkunstnere fra primært Ringkøbing-Skjern Kommune er inviteret til træf i kokkenetværket.

Her skal han med udgangspunkt i erfaringerne fra bl.a. Varde Kommune fortælle, hvad det er, der kan skabe større kendskab og tiltrække gastroturister til hoteller og restauranter.

Et stigende segment

Bag arrangementet i Fødevareparken Skjern Enge står Center for Fødevareudvikling under Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd. Ifølge udviklingschef Søren Holm bunder efterspørgslen i, at gastroturisme er et hastigt voksende segment:

- Folk vil i stigende omfang gerne opleve noget autentisk, når de er på ferie. Det kan være et møde med landmanden eller fiskeren, hvor de får en troværdig og unik turismeoplevelse samtidig med, at de får en madoplevelse, forklarer han og tilføjer, at det er en anden, mere jordbunden form for ”luksus”ferie.

- Colin har et enormt netværk og arbejder målrettet og professionelt med pressen for at placere sit område på det gastronomiske landkort. Han ser muligheder i alt, hiver de internationale journalister med på tur, hvor han viser dem naturen og fødevarerne i samspil, går selv rundt med et kamera om halsen og fortæller historier om de lokale producenter, råvarer og restauranter, forklarer Søren Holm og tilføjer, at den tilgang kan være interessant for både producenter, hoteller, kokke, restauranter og andre aktører i Ringkøbing-Skjern Kommune:

Inspiration

Det er femte gang, at kokkene i Kokkenetværket mødes. Tidligere har de bl.a. været på havnen i Hvide Sande for at møde en fiskerskipper og få inspiration til at udvide sortimentet af frisk fisk på menuen.

- Det er altid spændende, når kokkenetværket mødes, fordi de er sådan en entusiastisk gruppe af folk, der knokler på og altid stræber efter det sublime, siger Søren Holm – og tilføjer:

- Oplægget med Colin Seymour er kommet i stand på opfordring fra flere af medlemmerne, der har set, hvordan gastroturisme vinder frem, og som kan se, at vi i lighed med Varde har fundamentet for at tiltrække langt flere af de turister, der går efter madoplevelser.

FAKTA:

Center for fødevareudvikling under Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd er operatør på Ringkøbing-Skjern Kommunes fødevarepolitik og arbejder således for at fremme udviklingen, forædlingen og afsætningen af lokalt producerede fødevarer samt kendskabet til og stoltheden over lokale råvarer.  

Læs mere om kommunens fødevarepolitik. 

Ringkøbing-Skjern Kommune og Varden Kommune indgik tidligere på året en samarbejdsaftale på turismeområdet, således, at de to kommuner går sammen i én turismedestination.
Vil du vide mere om turistsamarbejdet, kan du læse denne pressemeddelelse