19. marts 2020

Har du en sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelse? Så er der brug for dig

Har du en sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelse? Så er der brug for dig

Ringkøbing-Skjern Kommune opfordrer alle personer med en sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelse til at melde sig hos kommunen.
Kommunen vurderer nu, at der kommer til at mangle hænder i kampen mod corona-virusset

Har du en sundhedsfaglig baggrund og er nyligt pensioneret? Er du studerende på en sundhedsfaglig eller pædagogisk retning? Eller har du en relevant sundhedsfaglig uddannelse, men har skiftet karrierespor? Så er der brug for dig.

Ringkøbing-Skjern Kommune opfordrer alle med en pædagogisk eller sundhedsfaglig baggrund til at melde sig hos kommunen:

- Vi prøver at være to skridt foran corona-virusset, og vi forudser nu, at der kommer til at mangle hænder i kampen mod den. Derfor vil vi gerne høre fra alle, der kan hjælpe til, så vi kan klæde dem på til denne historisk store opgave, siger Anja Thoft Bach, fagchef for Sundhed- og Omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hun har øverste ansvar for kommunens plejehjem og hjemmesygepleje, og indgår i disse dage også i kommunens krisestab, som styrer kommunens håndtering af coronakrisen.

Der vil blandt andet blive brug for flere hænder på kommunens ældrecentre, hjemmeplejen, specialcentre og bosteder.

Du kan melde dig direkte via linket her: https://rksk.career.emply.com/corona

Eller ved at gå ind på hjemmesiden rksk.dk under "få seneste nyt om corona".

På samme vis opfordrede Region Midtjylland sundhedsfagligt og pædagogisk personale til at melde sig i forrige uge på regionens hjemmeside.

Og Anja Thoft Bach understreger, at der er brug for hænder alle steder i det danske sundhedsvæsen.

- Det er imponerende at være vidne til den ansvarlighed, der lige nu udvises i befolkningen. Der skal ikke være tvivl om, at vi bredt i sundhedssystemet har brug for alle. Om man er sosu-medarbejder, sygeplejerske eller har pædagogisk baggrund, og om man melder sig til Regionen eller til kommunen, så har vi brug for, at alle løfter i flok, så vi kan hjælpe alle plejekrævende i den kommende tid, siger Anja Thoft Bach.

Ansættes med løn
Når man tilbyder sin arbejdskraft, skal man oplyse hvilken faggruppe man tilhører, om ens tidligere arbejdserfaring samt om ønsker til arbejdstid og -sted.

​Hvis der er et match mellem ens kompetencer og den opgave, kommunen har brug for at få løst, bliver man kontaktet i forhold til ansættelsens vilkår og omfang. Alle bliver aflønnet ifølge overenskomst.

Pensionerede og efterlønnere skal være opmærksomme på at sikre sig hos A-kasse eller pensionskasse om lønnet arbejde kan påvirke pension eller efterløn.