9. marts 2022

Èn indgang til at hjælpe ukrainere i nød

Èn indgang til at hjælpe ukrainere i nød

Den russiske invasion af Ukraine har allerede sendt flere end 1,5 millioner mennesker på flugt. En del af dem vil rejse mod Danmark og ankomme til Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Krigen har allerede givet os mange henvendelser fra borgere, som gerne vil hjælpe ukrainerne. For at gøre det nemmere for borgerne at finde ud af, hvor de skal henvende sig hos kommunen, har vi oprettet en hjemmeside, så man kan finde oplysningerne ét sted, siger kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen.

Hjemmesiden findes på www.rksk.dk/ukraine Her er der informationer om, hvordan man forholder sig, hvis man vil tilbyde en bolig, hvordan man kan guide ukrainerne til krisehjælp og asylsøgning og mange andre spørgsmål. På hjemmesiden er der også en mail-adresse og et telefonnummer, man kan henvende sig på, hvis man ikke på hjemmesiden kan finde svar på sine spørgsmål.

- Der er mange opgaver, som kommunen kan løse. Vi kan undervise børnene og hjælpe de syge og sårede. Men der er også mange opgaver for civilsamfundet. Vi arbejder tæt sammen med FrivilligVest om at etablere god hjælp til ukrainerne, og her er det altafgørende, at vi som kommune kan understøtte frivillige kræfter og f.eks. borger- og sogneforeningerne, så de får de bedste rammer til at hjælpe, siger Jens Peter Hegelund Jensen.

Lige nu venter Ringkøbing-Skjern Kommune lige som resten af landets kommuner på, at en særlov for ukrainske flygtninge vedtages i Folketinget den 16. marts.