9. marts 2020

Lokale videoambassadører sætter Naturens Rige på landkortet

Forsidebillede af Asta Poulsens første videofilm som lokal videoambassadør

Foreløbig har over en halv million set videofilm om det gode liv, optaget af borgere på mobilen. Nu vil Ringkøbing-Skjern Kommune uddanne endnu flere videoambassadører.

Nu kan flere borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune få gode råd og tips til at optage film på deres mobiltelefoner om det gode liv i deres lokalområde. Det næste kursusforløb ”Fortæl den gode historie med mobilfilm” holdes over to aftener: 18. og 31. marts.

39 lokale videoambassadører har foreløbig leveret to eller flere mobilfilm og ligeså mange har lavet deres første. De lokale videoambassadører sætter fokus på lige netop det, som er det gode liv for dem og deres lokalområde. Lige fra en tur på mountainbike i Dejbjerg Hede, en travetur ved Vesterhavet til fællessang for børn og ældre på ældrecentret i Borris eller Streetfood i Tarm. 

Foreløbig har over en halv million set de godt 200 videofilm, som er produceret af de lokale videoambassadører selv eller i samarbejde med Inger Bech. Inger Bech er instruktør og tovholder på Ringkøbing-Skjern Kommunes videoambassadør-projekt. Med sine mobilfilm har hun selv fået sat sin hjemby, Borris på landkortet, så der er kommet flere tilflyttere til byen, og nu lever hun af at producere mobilfilm.

De flotte seertal af de lokale mobilfilm kommer via facebook-siden Det gode liv i Naturens Rige, delinger af opslagene og visninger på blandt andet TVMidtVest. De er dermed med til at skabe opmærksomhed om Ringkøbing-Skjern Kommune som et godt sted at leve.​

Historier om det gode liv skal give flere lyst til at flytte hertil

De gode historier fanger særligt kommunens egne borgere, men en del af mobilfilmene ses også af mange, der bor uden for kommunen. Omkring 20 procent af dem, der har set mobilfilmene om Det gode liv i Naturens Rige, bor i en anden kommune.

-De bedste ambassadører for Ringkøbing-Skjern Kommune vil altid være os, der bor her. Gentagne undersøgelser viser, at vi har meget tilfredse borgere, og det er rigtig positivt, at borgerne også aktivt vil være med til at reklamere for det gode liv i kommunen, siger Søren Elbæk, formand for Ringkøbing-Skjern Kommunes Erhvervs- og Vækstudvalg.

-Vi bliver stolte, når vi ser de flotte film fra vores område, og de kan forhåbentlig også være med til at flere får lyst til at flytte hertil, tilføjer Søren Elbæk.

Flere skal uddannes til lokale videoambassadører

Det næste kursusforløb ”Fortæl den gode historie med mobilfilm” holdes over to aftener: onsdag den 18. og tirsdag den 31. marts på Innovest i Skjern. Inger Bech vil på kurset lære fra sig med gode råd og tips om vinklingen af både historier og optagelser. Hun vil også give konkret hjælp til f.eks. klipning og komme med forslag til, hvordan de gode historier i det hele taget kan bruges til at brande lokalområdet og lokale arrangementer. 

Kurset er gratis med et begrænset antal pladser, der tildeles efter først-til-mølle-princippet. Interesserede kan tilmelde sig senest torsdag den 12. marts til kommunens bosætningskoordinator Dorthe Frydendahl på mail dorthe.frydendahl@rksk.dk.

Kurset har fået varme anbefalinger med på vejen fra deltagerne på det første kursus i efteråret. I en efterfølgende evaluering af det første kursus har deltagerne også betegnet undervisningen som god, i et forståeligt sprog og at det har motiveret dem til at lave flere mobilfilm.

Videoambassadør: Det er slet ikke så svært og det er bare så sjovt

-Jeg meldte mig til kurset, fordi jeg synes, at det kunne være spændende at fortælle de gode historier fra lokalområdet, fortæller en af deltagerne i det første kursus, Asta Poulsen fra Hemmet.

Asta Poulsen, 73 år, var dog lidt bekymret, da det tekniske stod på programmet for kursets 2. modul, så hun fik lov at tage sin datter med som støtte. Men det var slet ikke så svært, og nu er hun helt selvkørende.

-Jeg glæder mig simpelthen over det, hver gang jeg filmer. Det er bare så sjovt, siger Asta Poulsen, og fremhæver, at det er en god hjælp, at der efter kurset er mulighed for at bruge en hotline til Inger Bech.

Asta Poulsens første video til Det gode liv i Naturens Rige er i øvrigt en af topscorerne på siden. Hende video med den 81-årige svoger på fisketur i Ringkøbing Fjord i juni 2019 er foreløbig nået ud til næsten 21.000 personer i og uden for kommunen. Se Asta Pulsens video her.

 

FAKTA

Lokale videoambassadører er et toårigt projekt, der startede 1. april 2019.

Projektet er forankret i Ringkøbing-Skjern Kommunes sekretariat for Profilering og Bosætning i staben Viden og Strategi og tager udgangspunkt i marketingstrategien.

Foreløbig har 30 personer deltaget i et kursus for lokale videoambassadører.

Fra starten i april 2019 og indtil starten af marts har lige knap 80 borgere leveret tilsammen lige godt 200 mobilfilm om det gode liv i Naturens Rige.

Ca. 40 af de lokale videoambassadørers mobilfilm er vist på TVMidtVest.

En mobilfilm om familien Damgaard-Juhler i Tarm, der frivilligt samler affald og cigaretskodder, bragte dem i Go' morgen Danmark og Go' aften LIVE på TV2. Se SKODfilmen her.