30. marts 2017

Sansemættet forestilling skal tiltrække ny generation af turister

Sansemættet forestilling skal tiltrække ny generation af turister

Projektet Gentænk Sommerhuset gennemfører en af sine helt store satsninger i påsken, når forestillingen Lighthouses i Lyngvig Fyr og Bovbjerg Fyr giver publikum en oplevelse, der vækker alle sanser.

Foto: Ringkøbing-Skjern Museum

- Målet med Gentænk Sommerhuset er at række ud efter en ny generation af besøgende til vores ferie- og sommerhuse. Det gør vi blandt andet ved at booste og udvikle stedbundne oplevelser og events, som det sker i Lighthouses. Her flettes en teaterforestilling sammen med områdets kulturhistorie, vores vestjyske natur og den lokale gastronomi, fortæller kulturkonsulent og projektleder Rebecca Molders.

Forestillingen kører flere aftener og eftermiddage og ledsages af enten et eksklusivt kagebord eller en to-retters menu med lokale fødevarer. Den foregår i og omkring Lyngvig Fyr og Bovbjerg Fyr og er et resultat af et samarbejde mellem teatret OM, Ringkøbing-Skjern Museum, Regional Madkultur Vestjylland og Gentænk Sommerhuset.

- Vi har alle sammen bestræbt os på at skabe de bedste rammer for en mindeværdig oplevelse. Sanselige oplevelser, som vi får gennem fx smag og duft, husker vi bedre, og vores ambition er, at Lighthouses sætter sig som et helt særligt indtryk, der giver publikum lyst til at komme igen på et senere tidspunkt, siger Rebecca Molders.

Sommerhusferie til fremtidens turister

Hun understreger, at feriehusene er en kæmpe økonomi på Vestkysten, som det er nødvendigt at gentænke for at sikre, at det også i fremtiden er en attraktiv ferieform.  

- Vi er meget spændte på at se, om vi rammer rigtigt med en fusions-event som Lighthouses, og hvis vi gør, er det oplagt at undersøge mulighederne for flere fremtidige events af samme type, siger projektlederen.

Inspireret af virkelige begivenheder
Historien som Teatret OM vil fortælle med Lighthouses er inspireret af virkelige hændelser tilsat kunstnerisk frihed. Forestillingen udfolder historierne om fyrtårnene, deres beboere og de begivenheder, der er forbundet med dem. Publikum vandrer fra akt til akt, fra fyrmesterbolig til fyrtårn – fra klitter til hav.

Undervejs fortælles om dramatiske redninger og om strandinger med underfuldt gods, blandt andet om et hollandsk skib, der strandede med lasten fuld af tulipanløg. Løgene blev spredt over hele stranden, og året efter blomstrede farvestrålende tulipaner i klitterne.

Fakta
 

Off Road festival - detsker.rksk.dk

  • Regional Madkultur Vestjylland sammensætter til eftermiddagsforestillingerne et eksklusivt kagebord og til aftenforestillingerne en toretters menu- begge dele tilberedt med de bedste lokale råvarer – ”Smagen af Vestjylland”.
  • Forestillingerne spiller d. 9. og 17. april ved Bovbjerg Fyr og d. 13. – 16. april ved Lyngvig Fyr. Se spilletider på www.teatretom.dk
  • »Lighthouses« er ikke egnet for gangbesværede og kørestolsbrugere. 
  • Der er plads til 40 tilskuere/gæster per forestilling.

Billetbestilling: www.exploring.dk

Gentænk Sommerhuset tager sit udgangspunkt i geografien for de medvirkende kommuner ved den jyske vestkyst og satser på de stedbundne ressourcer og potentialer i Vestjylland. Primære samarbejdspartnere er Ringkøbing Fjord Turisme og Enjoy Limfjorden bestående af Lemvig, Holstebro, Struer, Skive og Ringkøbing-Skjern kommuner.