2. marts 2023

Tandplejens tilbud skal undersøges

Tandplejens tilbud skal undersøges

Hvordan går det egentlig? Er det tilfredse børn og unge – og forældre – som rejser sig fra de kommunale tandlægestole efter endt undersøgelse og behandling? Det vil Ringkøbing-Skjern Kommune gerne finde ud af, og derfor gennemfører kommunens analyseafdeling i foråret en undersøgelse af netop brugernes og forældrenes oplevelse af den kommunale tandpleje.

Undersøgelsen består bl.a. af et spørgeskema til de børn og unge, der benytter sig af de kommunale klinikker, og et spørgeskema til forældre til de børn og unge, der benytter tandplejen.

- Vi opfordrer alle de børn og unge, der bruger den kommunale tandpleje, og deres forældre, til at besvare et spørgeskema, næste gang de er ved tandlægen. Vi hænger plakater med links og QR-koder op i klinikkerne fra marts til midt maj, så man kan se, hvordan man deltager i undersøgelsen, siger Ulla Henningsen, leder af tandplejen.

Formålet med undersøgelsen er at finde ud af, hvad brugerne mener om tandplejens tilbud i de kommunale klinikker i Ringkøbing og Skjern:

- Vi har selvfølgelig en fornemmelse af, at patienterne er glade for at komme hos os – men vi vil gerne gøre det endnu bedre inden for de økonomiske rammer, siger Ulla Henningsen, der derfor opfordrer alle, der kommer på klinikkerne, til at deltage i undersøgelsen.

I spørgeskemaet bliver der blandt andet spurgt ind til brugernes viden om tand- og mundsundhed, om tilfredsheden med information fra tandplejen, om tryghed og imødekommenhed i tandplejen, om de fysiske rammer og ventetid og om antal besøg i tandplejen.

Undersøgelsen varer fra først i marts til og med midt maj.