30. januar 2021

Nu kommer vaccinationerne til Ringkøbing

colourbox

For en kort bemærkning er der mandag den 8. februar mulighed for at blive vaccineret i ROFI-Centret i Ringkøbing. Muligheden gælder dog foreløbig kun for en lille gruppe borgere.

På mandag den 8. februar kan de +65 årige borgere, der modtager personlig pleje og praktisk hjælp, og som allerede har modtaget første stik og er blevet indkaldt til andet stik, nøjes med at komme til Ringkøbing, når de igen skal smøge ærmet op og modtage et vaccinationsstik mod Covid-19.

Den dag – og foreløbig kun dén ene dag – åbner Region Midtjylland et såkaldt pop-up vaccinationscenter i ROFI-Centret.

Vaccinationscentret er åbent kl. 13-15 for de borgere, der får hjælp til transport af hjemmeplejen, og kl. 15-17 for de borgere, der selv kan transportere sig til Ringkøbing – eller få en pårørende til at hjælpe sig.

For at booke en tid til vaccination i ROFI-Centret skal man følge anvisningerne i indkaldelsen fra Statens Serum Institut. For de borgere, der drejer sig om i denne omgang, ligger indkaldelsen i ens e-Boks – eller bliver udsendt pr. brev, hvis man ikke er tilmeldt post fra det offentlige via e-Boks.

- I de tilfælde, hvor kommunen har booket tid og står for transporten til vaccinationscenteret, vil nogle borgere fortsat skulle til Herning, fordi logistikken omkring det allerede er på plads, fortæller fagchef for Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for Sundhed og Omsorg, Anja Thoft Bach.

Andre, som får hjælp af hjemmeplejen, er nu blevet booket ind til tider i Ringkøbing.

- Vi glæder os over, at vi nu får et midlertidigt vaccinationscenter i kommunen. Det er noget, vi har ønsket igennem et stykke tid, siger formanden for Ringkøbing-Skjern Kommunes Social- og Sundhedsudvalg, Lennart Qvist.

Han peger på, at det jo er regionerne, der har ansvaret for corona-vaccinationerne:

- Men dele af opgaven er nu fordelt ud til kommunerne, bl.a. fordi det er et meget stort og tidskrævende organisatorisk og logistisk puslespil at få til at gå op, siger han.

Tidligst på 21. dagen

Region Midtjylland har meldt ud, at pop-up vaccinationscentrene i kommunerne åbner allerede fra på mandag den 1. februar. Men i Ringkøbing-Skjern Kommune sker det altså først den 8. februar.

- Det skyldes, at vaccinationsprogrammet kom relativt sent i gang i Ringkøbing-Skjern Kommune i begyndelsen af januar, fordi vi med vores lave incidenstal stod bagerst i kommunekøen, forklarer Anja Thoft Bach og tilføjer:

- Da de nationale sundhedsmyndigheder samtidig anbefaler, at man tidligst skal have det andet stik i vaccinationen på 21. dagen for det første stik, betyder det, at vi ganske enkelt ikke har borgere i vaccinationsmålgruppen, der er klar til andet stik allerede den 1. februar. Derfor giver det ikke mening for os at åbne pop-up centeret før den 8. februar.

Selvom pop-up-vaccinationscenteret i ROFI foreløbig kun er åbent én dag, forventer Anja Thoft Bach, at der også senere vil være mulighed for borgere fra Ringkøbing-Skjern Kommune at få vaccinationen der – eller andre steder i kommunen.

Når – eller hvis – det sker, vil det naturligvis blive meldt ud hurtigst muligt.